Talangattraktion

Vårt mål är att öka kompetensen i regionen.

Det här gör vi genom att locka hit ny, kompetent arbetskraft och genom att göra det så smidigt som möjligt för dig som vill flytta hit. Vi samarbetar med arbetsgivare, utbildningar och organisationer, och hjälps åt för att ta fram de fina berättelserna om vår region – om karriärmöjligheterna, livskvaliteten, de fina boendemiljöerna och möjligheten att skapa en bättre vardag. Just för dig.

Ta kontakt!

Mitt namn är Heidi Matinlassi och jag jobbar inom projektet ”Talent Insights” vars målsättning är att öka tillgången på kompetent arbetskraft i Jakobstadsregionen. Detta görs bl.a. genom att tillsammans med företagen i regionen utveckla företagens arbetsgivarimage,  kommunicera ut det behov av arbetskraft som företagen har till tydliga målgrupper och att sammanföra och skapa samarbete med centrala samarbetsmålgrupper såsom bemanningsföretag, boendeaktörer, kommuner, högskolor och studerande. Blev du intresserad av projektet och vill komma med? Ta kontakt!

+358 4338458
heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

 

En attraktiv arbetsplats lockar talanger

Arbetsgivarbranding börjar från företagets strategi att skapa förutsättningar för meningsfull och motiverande arbetsmiljö, där medarbetare har möjligheter att utveckla sitt kunnande. Motiverade och involverade anställda är i nyckelroll för ett framgångsrikt företag vars produktivitet är högre och kundnöjdhet bättre. De anställdas vilja att fungera som ambassadör för sin arbetsgivare växer och de förmedlar sina erfarenheter och sin vardag via olika kanaler och forum. Personliga berättelser, vare sig de sker vid släktträffar eller via marknadsföringsvideor, ger realistiska förutsättningar för utomstående att skapa sig en uppfattning om företaget, dess verksamhet och värderingar. Man upplever, att arbetsgivarbranding borde vara en del av verksamheten, vilket ökar företagets attraktivitet och kännedom och på det sättet har företaget bättre möjligheter att nå ut till, för dem lämpliga talanger.

Det finns olika utbildningar i hur man som företag kan utveckla sin arbetsgivarimage oberoende av företagets storlek och bransch. Genom att satsa på att skapa attraktiva arbetsplatser i regionen har vi också möjlighet att påverka regionens attraktivitet.  Om ni vill bolla tankar, har frågor eller idéer om dessa saker, vänligen ta kontakt!

#jakobstadsregionen #världensbästaplats #talentinsights

Nyheter

Material

Här hittar du material som kan komma till nytta då det gäller talangattraktion.

Internationell rekrytering

Business Finland har inom ramen för TalentScout-projektet tagit fram en handbok för internationell rekrytering. Där hittar ni konkreta tips och råd för hur man skall gå tillväga. Kolla även in YouTube-spellistan!

Tips för arbetsgivare intresserade av internationell rekrytering

Arbetskraftsbehovet i Jakobstadsregionen

Concordia har de senaste 3 åren gjort en arbetskraftsbehovskartläggning i Jakobstadsregionen. Den senaste Attract!-kartläggningen publicerades våren 2021.

 

Karriärberättelser

Här har vi samlat en spellista där du kan ta del av 11 olika karriärberättelser från Jakobstadsregionen. Inspelningarna gjordes under OurCareer Day 2020.

 

"Kom Hit" - Jakobstadsregionens egna rekryevenemang

Här får du ta del av en summering av Kom Hit!-evenemanget 2021 som ordnades 27.7.2021 på Jakobstads torg. På plats fanns över 30 företag och utbildningsanordnare som fick berätta om sin verksamhet, lediga jobb och utbildningsmöjligheter. Under evenemanget fick deltagarna också höra om boendemöjligheter, tips på utflyktsmål och fritidsmöjligheter i Jakobstadsregionen.