Hållbarhet och cirkulär ekonomi

Världens mest hållbara region.

Framtiden tillhör de företag som snabbast ställer om till hållbara lösningar.

Är du och ditt företag ett av dem?

Vi österbottningar är ofta föregångare, och nu har vi en chans att leda utvecklingen mot en hållbar framtid.  Vår personal hjälper er gärna i omställningen till en cirkulär ekonomi och kan tipsa om verktyg och finansieringsmöjligheter. Med hjälp av vår checklista kan du och ditt företag börja jobba mera hållbart redan i dag.

Vill du veta mera? Ta kontakt med oss, vi hjälper gärna till!

60 minuter cirkulär ekonomi och hållbarhet. Ska vi ta en kaffe?

Ett företag som systematiskt och med små steg arbetar med hållbarhet och cirkulär ekonomi i fokus inser ganska snabbt att man blir effektivare, mera konkurrenskraftig och intressantare.

Vill ni komma igång med hållbarhetsarbetet i ert företag? Boka en timmes möte med mej så diskuterar vi vad det egentligen handlar om för ert företag.

Pia Holkkola-Löf, projektledare, Sustainable Ostrobothnia as a Forerunner

tfn. +358 50 434 6669
pia.holkkola-lof@concordia.jakobstad.fi

Österbotten ställer om. Färdplan för hållbarhet och cirkulär ekonomi

I färdplanen hittar du praktiska exempel på hur du kan påbörja eller utveckla ditt hållbar­hetstänk, baserat på den senaste forskningen och de rådande trenderna. Vi har satsat på att ta fram konkreta guider, verktyg och checklistor för att underlätta omställningen för dig som företagare – stor som liten.

Materialback

Här har vi samlat lite material som är en bra första hjälpen då det kommer att lära sig mera om hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Hållbarhetskommunikation - vågar man säga något längre?

Finansierings- och samarbetsmöjligheter för grön omställning

Kom med på resan!

Jakobstadsregionens klimatstrategi är en färdplan för hur vi i vi ställer om till ett samhälle som är mer hållbart och klimatsmart samhälle. För att knyta målsättningarna i Jakobstadsregionens klimatstrategi om minskade utsläpp till näringslivet har vi utarbetat ett klimatkontrakt som regionens företag kan underteckna och därigenom deklarera sitt engagemang för regionens gemensamma klimatmål. Här kan du skriva ut klimatkontraktet, underteckna det och stolt hänga upp det på väggen och dela det på dina sociala mediekanaler. Tillsammans blir vi en mer klimatsmart och hållbar region!

Designing sustainable businesses

How do you create a sustainable product or service? What can circular design do to accelerate the transition to circular economy? If you missed the opportunity to attend our seminar ”Designing sustainable businesses”, don’t worry – you can watch the entire seminar here.