Vi har flyttat hit

Det går bra för Jakobstadsregionen – det enda vi saknar är mer kunnigt yrkesfolk till våra företag i Jakobstad, Pedersöre, Larsmo, Nykarleby och Kronoby. Våra arbetsgivare behöver experter och högskoleutbildade; pedagoger, ingenjörer, sjukvårdspersonal, svetsare och produktionspersonal inom många olika branscher. Listan på jobb kunde göras hur lång som helst.
Här möter du människor som har hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.

”Vardagen är smidig i Jakobstad.”

Läs mer om Markkus, som är uppvuxen i Jakobstad, och hans frus Pamelas, som är uppvuxen i Valkeakoski, tankar kring flytten till Jakobstad. Vad är de bästa sakerna här och vad gör de på fritiden?

”Vi har hittat ett nytt liv, långt från storstadens stress.”

Systrarna Gloria och Marga Martinez är födda och uppvuxna på Mallorca. Gloria kom till Jakobstad via en praktikplats på Nautor, och hennes yngre syster Marga blev rekryterad till Mirka. Läs mera.

Gloria och Marga Martinez känner sig hemmastadda i Jakobstad. Här står de framför sin lägenhet på Alholmsgatan.

"Lätt att skapa nätverk i Jakobstadsregionen"

Läs mer om Danielas tankar kring flytt till Jakobstad, vad hon tycker är utmärkande för Jakobstadsregionen och varför hon trivs just här.

Vi som har flyttat hit:

I denna sektion får du bekanta dig med berättelser av människor som har flyttat till Jakobstadsregionen. Vad fick dem att flytta till vår region? Vad uppskattar de i regionen och på sin fritid?

Nyheter