Solving är Jakobstadsregionens mest attraktiva arbetsplats 2023!

Tävlingen Most Attractive Place to Work 2023 är avslutad! Många företag i Jakobstadsregionen deltog aktivt i tävlingen under oktober månad. Sammanlagt deltog 53 publiceringar på sociala medier (Instagram, Facebook och LinkedIn) från åtta lokala företag under hashtaggen #maptwjreg23.

Vinnaren Solving och speciellt en video av dem fick följande motivering av juryn: ”I sin video lyfter Solving fram företagets personal. Videon är gjord med glimten i ögat, är inkluderande och bjuder på en fin berättelse där man också lyckats personifiera sitt tekniska kunnande. Under oktober månad delade Solving sammanlagt 13 inlägg, alla fick bra med reaktioner. Deras inlägg bildade en genomtänkt helhet och företaget marknadsförde sin arbetsplats på ett mångsidigt sätt på alla tre kanaler.”

– Solving är våra drygt 80 anställda, som varje dag jobbar för att skapa den allra bästa arbetsplatsen. Varenda en av oss tar ansvar för att vi själva och arbetskamraterna ska ha en bra dag på jobbet och allas insats i det behövs och uppskattas. Vi betonar teamarbete och ser till att det finns tid för varje ny person i arbetslaget, både för att komma in i arbetsuppgifterna och i gänget. Alla får känna sig stolta över de högklassiga hanteringssystem vi tillverkar för kunder runtom i världen. Vi gör Solving tillsammans och vi gör det riktigt bra! säger Pamela Kjellman, HR Manager på Solving.

Varax får ett hedersomnämnande för att i tävlingen på ett mångsidigt sätt lyft upp sin satsning på personalens välmående. Företaget berättar inspirerande om en konkret och kontinuerlig satsning på sin personal med hjälp av Wellness Coach Mia.

Bidragen ger sammantaget en mycket positiv bild av regionens företag. Vi vet att det i vår region finns många attraktiva arbetsplatser och genom denna tävling ville vi ge dem, stora som små, en möjlighet till mera synlighet. Tävlingen arrangerades inom ramarna för projektet Talent Insights.  Ett av Talent Insights mål är just att utveckla företagens arbetsgivarbrand och utveckla företag som lär av varandra och tillsammans bygger en attraktiv arbetsmarknad i regionen.

Läs också Vaasa Insiders artikel om Solving och priset här.

Övre bilden: Heidi Matinlassi (Concordia), Jim Fagerström, Malin Helala, Matias Nygård, Ullamay Borgmästars, Niklas Storing och Pamela Kjellman.

Mellersta bilden: Varax fick hedersomnämnande.

Undre bilden: Solving med priset som delades ut på Social Wednesday-evenemanget i Jakobstad på onsdag kväll.