“Vi kallar det livskvalitet…”

Världens bästa plats.


Välkommen till Jakobstadsregionen!

Här finns jobb, trevliga grannar och ett brett utbud av fritidsaktiviteter.

Vill du bo i en nybyggd lägenhet mitt i centrum av Jakobstad? Eller kanske vid stranden med egen brygga? Kanske föredrar du helst att bo alldeles intill skogsbrynet? Allt detta har du möjlighet till i Jakobstadsregionen.

Välkommen till världens bästa plats.

Om regionen

Vi kallar det livskvalitet.

Jakobstadsregionen består av följande 5 kommuner i Österbotten: Jakobstad, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre.

Jakobstadsregionen är avslappnad och okonstlad. Vi är stolta över det vi gör och vad vi är, och här får även du vara dig själv. Men vad vi än gör, prutar vi inte på kvaliteten. Regionens näringsliv är mångsidigt från livsmedelsbranschen till båtbranschen. Den starka två- och flerspråkigheten i regionen har lett till att vi har mycket kunnande och erfarenhet inom internationalisering.

6 813

företag

22 047

arbetsplatser

2 md€

värde av export

1060

föreningar

2526

öar

6820

sommarstugor

300 km

friluftsleder

Här finns allt du behöver. Här kan du hitta platsen i dina drömmar, och skapa en ny vardag. Vi brukar kalla det livskvalitet.

Boende

Välkommen hem!

I Jakobstadsregionen kan du bo med havsutsikt och egen brygga, i lantlig miljö eller mitt i stan.

I Jakobstadsregionen kan du bo med havsutsikt och egen brygga, med skog eller åkermark intill knuten, vid stranden till å eller insjö, i lantlig miljö eller mitt i stan, med egen trädgård eller fem trappor upp i höjd med tallkronorna. Det är nära till service oavsett i vilken del av regionen du väljer att bo. Avstånden är korta och fritiden längre.

Hitta bostäder, tomter och affärsfastigheter:

Blev du sugen på att flytta hit? Kolla in utbudet av lediga hyresobjekt, hus och tomter nedan.

Läs mera

Fritid

Pärlor att upptäcka

I Jakobstadsregionen finns en självklar inställning till att uttrycka sig kreativt, både bland yngre och äldre generationer. Bildkonsten och musiklivet är traditionellt stark i regionen.

Det som verkligen präglar Jakobstadsregionen är den sociala gemenskapen. Vi tycker om att göra saker ”i lag”/tillsammans. Detta tar sig bl.a. uttryck i en mångfald av föreningar, som berikar vardagen för en stor del av regionens invånare.

För besökarna finns det många pärlor att upptäcka i Jakobstadsregionen, för mera information surfa in på www.visitjakobstadsregionen.fi

Jobb & Företagande

Här bor kvaliteten

Jakobstadsregionen är en mångsidig och välmående region med många småföretag och internationella aktörer.

Jakobstadsregionen har Finlands mångsidigaste tillverkningsindustri. Tyngdpunkterna ligger på internationella kontakter, exportkunnande, hög förädlingsgrad och ett högt tekniskt kunnande.

Kontakt

Ta kontakt!

Beställ vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om vad vi har på gång i regionen och beställ vårt nyhetsbrev direkt till din epost.
  • Fyll i din epostadress här