Jag har en affärsidé

Ingenting är omöjligt.

Om du har en affärsidé så hjälper vi dig vidare. Hos oss på Concordias företagstjänster får du hjälp med allt från att grunda ditt nya företag till ansökan om startpeng och finansiering. Låt oss hjälpa dig att tänka på byråkratin, så kan du koncentrera dig på att förverkliga din dröm eller utveckla ditt företag. Vi guidar dig också när du ska skapa din affärsplan.

Du är förresten i gott sällskap. Var femte österbottning är företagare, och vi i Jakobstadsregionen är kända för vår entreprenörsanda och våra starka nätverk Här är det lätt att vara företagare. Välkommen med i gänget!

Startpeng

Funderar du på att bli heltidsföretagare? Då kan du ansöka om startpeng. Den fungerar som ett stöd för den nya företagaren.

Bekanta dig med villkoren

Processen vid grundade av företag

Vill du veta hur processen kan se ut då man grundar ett företag? Vilka blanketter och budgetplaner som behövs?

Läs mera här

Finansiering

När man ska starta en företagsverksamhet krävs det nästan alltid kapital. Behovet av finansiering är varierande beroende på hur omfattande verksamheten är.

Här hittar du nyttig information om finansiering

Behöver du en affärsverksamhetsplan?

En affärsplan är ett skriftligt dokument som berättar hur du som företagare omsätter din affärsidé i praktiken. Den fungerar som en vägkarta när du grundar ditt företag och är ett bra fundament för ditt företags framtida utveckling. I affärsplanen ingår en del kalkyler: finansierings-, lönsamhets- och försäljningskalkyler samt kassaflödeskalkyl. Notera att en affärsplan krävs när du ansöker om extern finansiering, startpeng, offentligt företagsstöd eller investeringar från potentiella delägare.

Du fyller i affärsplanen via en digital tjänst som du får inloggningsuppgifter till från vår företagsrådgivare. Klicka på länken nedan så kan du ansöka om att få dessa uppgifter.

 

Be om inloggningskoder

stäng

Ladda ner Starta Eget-guiden

Nyföretagarcentralerna i Finland (Uusyrityskeskus) ger ut en ”Starta Eget”-guide som ger inblick i företagandet och är till hjälp för företagare i startskedet.

Guiden innehåller uppdaterad information och lagändringar i fråga om beskattning, finansiering och olika tillstånd, arbetsgivarens skyldigheter, bokföring, pension och utkomstskydd för egenföretagare.

Har du frågor om företagande som karriärval, vill veta mera om hur det är att driva företaget eller behöver ett bollplank? Ta kontakt med någon av våra företagsrådgivare.

Ägar- och generationsskifte

Ett företagsköp är ett bra alternativ till att starta eget från grunden. Vägen till fullskalig verksamhet blir kortare och du får färdiga strukturer att arbeta med. Kunderna känner till företaget och leverantörerna är bekanta.

Mera information om vad man bör tänka på vid företagsköp eller vid försäljning av en företagsverksamhet hittar du via länkarna nedan. Är du intresserad av att ge över stafettpinnen till nästa generation företagare eller en ny ägare hittar du mera information via denna länk.

Vår verksamhet är certifierad

Inspecta Certifiering intygar att Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia Ab Jakobstad ingår i det certifikat nr 2148-17 som har utfärdats till Finlands nyföretagarcentraler enligt ISO 9001:2015.

Företagande i Jakobstadsregionen

6813

Antal företag

22047

Antal arbetsplatser

49598

Invånare

5

Kommuner

Aktuellt

Våra företagsrådgivare