Osaajien houkuttelu

Aktiviteettimme 2023

Näin edistämme rekrytointia, viihtyvyyttä ja pitovoimaa sekä kehitämme Pietarsaaren seudun yritysten rekrytointivalmiuksia vuonna 2023:

  1. Rekrytointitapahtumien kautta kansallisesti ja kansainvälisesti. Lue lisää täältä.

 

  1. Paikallisten tapahtumien kautta, joiden tavoitteena on tukea maahanmuuttajien verkostoitumista, viihtyvyyttä ja pysymistä. Täältä voit lukea lisää siitä, mitä Pietarsaaren seudulla tapahtuu vuonna 2023.

 

  1. Roadshown kautta, jossa tapaamme yrityksiä, tarjoamme ajankohtaista tietoa, jaamme erilaisia työkaluja ja pääsemme kuuntelemaan yrittäjien kokemuksia rekrytointiin ja kansainväliseen työvoimaan liittyen. Tapaa meidät Pedersöressä 20.1, Uudessakaarlepyyssä 9.2 ja Kruunupyyssä! Täältä voit lukea lisää ja ilmoittautua.

Osaajien houkuttelu rekrymessujen kautta

Katso koostevideomme Oulussa järjestetyn ”Täällä on töitä”-rekrytapahtumasta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa mukana olleet Pietarsaaren seudun yritykset saivat oivan mahdollisuuden kertoa toiminnastaan ja avoinna olevista työpaikoista. Oletteko kiinnostuneita osallistumaan kanssamme rekrytapahtumiin? Ottakaa yhteyttä niin kerromme lisää mitä meillä on meneillään!

Heidi Matinlassi, +358 50 433 8458, heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

Eva Gädda,+358 50 405 92 60, eva.gadda@concordia.jakobstad.fi

 

Kehitä viestintäosaamistasi!

Haluatko oppia lisää työnantajabrändäyksestä ja sosiaalisen median markkinoinnista? Tässä on kolme vinkkiä siitä, kuinka voit helposti ja ilman kustannuksia parantaa viestintäosaamisestasi:

Osallistu IMAGO-valmennukseen

IMAGOn maksuttomat ja käytännönläheiset valmennukset on suunnattu erityisesti työvoimapulan kanssa kamppaileville pienille ja keskisuurille yrityksille. IMAGO-valmennuskokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä valmennustilaisuudesta netin välityksellä, joissa pureudutaan vahvan työnantajamielikuvan ja yrityskulttuurin perusteisiin, osaajien löytämiseen ja houkutteluun vaikuttavan markkinoinnin keinoin sekä onnistuneen rekrytointiprosessin kulmakiviin.
 

Opi työnantajabrändäyksestä ja digimarkkinoinnista tietoiskujen avulla!

Onko tavoitteenasi houkutteleva työnantajamielikuva? Ota haltuun perusteet, joilla rakennat hyvän mielikuvan työmarkkinoilla!

Case: Onnistuneen digimarkkinoinnin perusteet

Haluatko tietää, mitkä toimenpiteet auttoivat Närpiön Vihannesta tehokkaaseen digitaaliseen markkinointiin? Täältä saat selville, kuinka Närpiön Vihannes onnistui lyhyessä ajassa nostamaan tunnettuutensa valtakunnalliselle tasolle aloittamalla somemarkkinoinnin. Infoboostissa pääset kuulemaan, mistä lähtökohdista yrityksessä lähdettiin liikkeelle, sekä millaisia tuloksia uusilla markkinoinnin toimenpiteillä on saavutettu.

Facebook yritysmielikuvan tukena

Pienetkin yritykset voivat rakentaa yritysmielikuvaa hyödyntäen apuna Facebookia. Tule mukaan kuulemaan, miten saat Facebookista toimivan työkalun organisaatiosi some-tekemiseen.

Some-video yrityksen käytössä

Tietoisku on matalan kynnyksen esitys siitä, miten voit itse tehdä laadukkaan videon yrityksesi some-markkinointia varten. Käymme läpi kaikki videon tekemiseen tarvittavat tiedot ja välineet. Voit nostaa yrityksesi markkinoinnin tasoa, saada uusia asiakkaita sekä kohentaa brändiäsi ja yritykseesi liittyvää mielikuvaa. Itse tehty video on persoonallinen ja oikein tehtynä hyvälaatuinen – ja ilmainen.

Osallistu IMAGO-valmennukseen

IMAGOn maksuttomat ja käytännönläheiset valmennukset on suunnattu erityisesti työvoimapulan kanssa kamppaileville pienille ja keskisuurille yrityksille. IMAGO-valmennuskokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä valmennustilaisuudesta netin välityksellä, joissa pureudutaan vahvan työnantajamielikuvan ja yrityskulttuurin perusteisiin, osaajien löytämiseen ja houkutteluun vaikuttavan markkinoinnin keinoin sekä onnistuneen rekrytointiprosessin kulmakiviin.

Kansainvälisen työvoiman rekrytointi

Haluatko oppia lisää kv-osaajien rekrytointiprosessista? Tässä alla ovat käsikirja ja lyhyet videot siitä, miten pääset alkuun ja mitä tulee ottaa huomioon prosessin aikana:

Nyheter

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Kun porilainen Alina Isoviita valmistui Tampereella, kiinnosti häntä työskentely kaksikielisessä ympäristössä. Alinan pääaineena oli ruotsin kieli ja hän

Lue lisää Alina Isoviita

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Katarina Bjurs työskenteli apulaisrehtorina Tukholmassa, ja ajatuksena oli, että hänestä tulisi lopulta rehtori siellä. Kun hän näki, että

Lue lisää Katarina Bjurs

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Yrittäjänä toimiminen maaseudulla on haastavaa, mutta hauskaa. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että yrityksellä on hyvä asiakaskunta ja luotettavat

Lue lisää André Nyman

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Niin kauan kuin on vahva tahto luoda jotain yhdessä, kaikki on mahdollista. Pietarsaaren alue on täynnä sitoutumista, ja

Lue lisää Ida-Marie Jungell

Ota yhteyttä!

Nimeni on Heidi Matinlassi ja työskentelen ”Talent Insights”-hankkeen parissa. Hankkeen kaiken kattavana tavoitteena on osaavan työvoiman houkuttelu ja pitäminen Pietarsaaren seudulla. Näihin tavoitteisiin päästään mm. kehittämällä yritysten työnantajamielikuvaa yhdessä yritysten kanssa,viestimällä tapahtumissa ja eri kanavissa yritystemme työvoimatarpeesta tarkasti määrätyille kohderyhmille sekä edistämällä yhteistyötä keskeisten yhteistyöryhmien kanssa. Näitä ovat esimerkiksi henkilöstöpalveluyritykset, asumista tarjoavat toimijat, kunnat, korkeakoulut ja opiskelijat. Kilpailu osaajista on kovaa, joten on tärkeää, että markkinoimme seutuamme monien työmahdollisuuksien myös korkean elämänlaadun puolesta! Kiinnostuitko tekemisistämme? Ota yhteyttä niin kerron lisää!

+358 50 433 8458
heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

 

Ota yhteyttä!

Minun nimeni on Eva Gädda. Työskentelen SEUTUKAUPUNKIrekry -hankkeen parissa. Hankkeen tavoitteena on tukea kansainvälistä rekrytointia ja kehittää yritysten rekrytointikykyä. Tämä tehdään Pietarsaaren seudulla luomalla verkostoitumismahdollisuuksia seudulle muuttaneille ja heidän perheilleen, sekä vahvistamalla työvoimapulasta kärsivien yritysten imagoa, houkuttelevuutta ja viestintäosaamista.
Haluatko tietää lisää?

+358 50 405 92 60

eva.gadda@concordia.jakobstad.fi

 

Inspiroiva työpaikka houkuttelee osaajia.

Työnantajabrändäys lähtee yrityksen sisäisestä strategiasta luoda edellytykset mielekkääseen ja motivoivaan työympäristöön, jossa työntekijöillä on mahdollisuudet kehittyä ja kehittää osaamistaan näin toivoessa. Motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät ovat avainasemassa menestyksekkääseen yritykseen, jossa tuottavuus on korkeampaa ja asiakastyytyväisyys parempaa. Työntekijöiden tahtotila toimia työnantajansa ”lähettiläänä” on tällöin kasvanut ja eri kanavia, foorumeita ja työvälineitä käyttäen he välittävät myös kokemuksia ja arkeansa eteenpäin. Henkilökohtaiset kertomukset, olivat ne sitten sukulaistreffeillä tai markkinointivideoiden välityksellä, antavat realistiset lähtökohdat ulkopuolisille saada mielikuva yrityksestä, sen toiminnasta ja arvomaailmasta. Koetaan, että työnantajabrändäys tulee olla osana jokapäiväistä toimintaa, jolloin myös työpaikan houkuttelevuus ja tunnettuus lisääntyvät ja yrityksellä on suurempi mahdollisuus tavoittaa heille relevantit osaajat.

Yrityksille on niiden koosta huolimatta tarjolla työnantajabrändäyskoulutuksia sekä palveluntarjoajia löytyy seudultamme myöskin. Eri tapahtumien ja messujen kautta työnantajamme kohtaavat potentiaalisia työntekijöitä. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa työnantajabrändäyksellä myös seutumme houkuttelevuuteen.

Me Concordialla autamme mielellämme teitä eteenpäin työnantajamielikuvan luomisessa. Ottakaa yhteyttä niin jatkamme keskustelua!

#pietarsaarenseutu #maailmanparaspaikka #talentinsights