Osaajien houkuttelu

Aktiviteettimme 2023

Näin edistämme rekrytointia, viihtyvyyttä ja pitovoimaa sekä kehitämme Pietarsaaren seudun yritysten rekrytointivalmiuksia vuonna 2023:

1. Rekrytointitapahtumien ja seminaarien kautta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Olemme päivittäneet Vuosikellon syksyn 2023 ja talven 2024 osalta. Lue lisää täältä.

2. Paikallisten tapahtumien kautta, joiden tavoitteena on tukea maahanmuuttajien verkostoitumista, viihtyvyyttä ja pysymistä. Täältä voit lukea lisää siitä, mitä Pietarsaaren seudulla tapahtuu vuonna 2023.

3. Roadshown kautta, jossa tapasimme yrityksiä, tarjosimme ajankohtaista tietoa, jaimme erilaisia työkaluja ja pääsimme kuuntelemaan yrittäjien kokemuksia rekrytointiin ja kansainväliseen työvoimaan liittyen. Täältä voit lukea lisää talven 2023 RoadShowsta.

4. Kilpailu Most Attractive Place to Work 2023 on käynnissä koko lokakuun -23 ajan. Haluaako teidän työpaikkanne saada lisänäkyvyyttä ja kilpailla Pietarsaaren seudun houkuttelevin työpaikka 2023 palkinnosta?  Lue lisää tämän vuoden kilpailusta täältä.

Kehitä viestintäosaamistasi!

Haluatko oppia lisää työnantajabrändäyksestä ja sosiaalisen median markkinoinnista? Tässä on kolme vinkkiä siitä, kuinka voit helposti ja ilman kustannuksia parantaa viestintäosaamisestasi:

Osallistu IMAGO-valmennuksiin

IMAGOn maksuttomat ja käytännönläheiset valmennukset on suunnattu erityisesti työvoimapulan kanssa kamppaileville pienille ja keskisuurille yrityksille. IMAGO-valmennuskokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä valmennustilaisuudesta netin välityksellä, joissa pureudutaan vahvan työnantajamielikuvan ja yrityskulttuurin perusteisiin, osaajien löytämiseen ja houkutteluun vaikuttavan markkinoinnin keinoin sekä onnistuneen rekrytointiprosessin kulmakiviin.

Opi työnantajabrändäyksestä ja digimarkkinoinnista tietoiskujen avulla!

Onko tavoitteenasi houkutteleva työnantajamielikuva? Ota haltuun perusteet, joilla rakennat hyvän mielikuvan työmarkkinoilla!

Case: Onnistuneen digimarkkinoinnin perusteet

Haluatko tietää, mitkä toimenpiteet auttoivat Närpiön Vihannesta tehokkaaseen digitaaliseen markkinointiin? Täältä saat selville, kuinka Närpiön Vihannes onnistui lyhyessä ajassa nostamaan tunnettuutensa valtakunnalliselle tasolle aloittamalla somemarkkinoinnin. Infoboostissa pääset kuulemaan, mistä lähtökohdista yrityksessä lähdettiin liikkeelle, sekä millaisia tuloksia uusilla markkinoinnin toimenpiteillä on saavutettu.

Facebook yritysmielikuvan tukena

Pienetkin yritykset voivat rakentaa yritysmielikuvaa hyödyntäen apuna Facebookia. Tule mukaan kuulemaan, miten saat Facebookista toimivan työkalun organisaatiosi some-tekemiseen.

Some-video yrityksen käytössä

Tietoisku on matalan kynnyksen esitys siitä, miten voit itse tehdä laadukkaan videon yrityksesi some-markkinointia varten. Käymme läpi kaikki videon tekemiseen tarvittavat tiedot ja välineet. Voit nostaa yrityksesi markkinoinnin tasoa, saada uusia asiakkaita sekä kohentaa brändiäsi ja yritykseesi liittyvää mielikuvaa. Itse tehty video on persoonallinen ja oikein tehtynä hyvälaatuinen – ja ilmainen.

Haluatteko panostaa mutta aika/osaaminen on rajallista?

Pietarsaaren seudulla on monia yrityksiä ja konsultteja, jotka voivat auttaa teitä. Katso Palveluhakemistostamme kategoria 14:sta, mitä markkinoinnin ja viestinnän parissa toimivia yrityksiä ja palveluntuottajia Pietarsaaren seudulla on.

Kansainvälisen työvoiman rekrytointi

Haluatko oppia lisää kv-osaajien rekrytointiprosessista? Tässä alla ovat käsikirja ja lyhyet videot siitä, miten pääset alkuun ja mitä tulee ottaa huomioon prosessin aikana:

Työkalupakki kansainvälisten rekrytointien tueksi

Yritykset ja työnantajat Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Tästä työkalupakista voitte lukea lisää vinkkejä ja neuvoja kansainvälisistä rekrytoinneista.

Osaavaa työvoimaa ulkomailta

Tässä videossa tiivistetään edellä oleva opas ja työkalupakki. Katso video tästä linkistä.

Nyheter

Tuhannet kiitokset kaikille teille vierailijoille, näytteilleasettajille ja yhteistyökumppaneille, jotka osallistuitte tämän vuoden Tule tänne! -rekrytapahtumaamme. Campus Allegrossa oli tupa täynnä ja mahtava fiilis koko iltapäivän 19.7.2023. Tässä muutamia kuvia tapahtumasta.

Lue lisää Kiitos, tack & thank you!

Osaajien houkuttelu rekrymessujen kautta

Katso koostevideomme Oulussa järjestetyn ”Täällä on töitä”-rekrytapahtumasta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa mukana olleet Pietarsaaren seudun yritykset saivat oivan mahdollisuuden kertoa toiminnastaan ja avoinna olevista työpaikoista. Oletteko kiinnostuneita osallistumaan kanssamme rekrytapahtumiin? Ottakaa yhteyttä niin kerron lisää mitä meillä on meneillään!

Heidi Matinlassi, +358 50 433 8458, heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

 

 

Ota yhteyttä!

Nimeni on Heidi Matinlassi ja työskentelen ”Talent Insights”-hankkeen parissa. Hankkeen kaiken kattavana tavoitteena on osaavan työvoiman houkuttelu ja pitäminen Pietarsaaren seudulla. Näihin tavoitteisiin päästään mm. kehittämällä yritysten työnantajamielikuvaa yhdessä yritysten kanssa,viestimällä tapahtumissa ja eri kanavissa yritystemme työvoimatarpeesta tarkasti määrätyille kohderyhmille sekä edistämällä yhteistyötä keskeisten yhteistyöryhmien kanssa. Näitä ovat esimerkiksi henkilöstöpalveluyritykset, asumista tarjoavat toimijat, kunnat, korkeakoulut ja opiskelijat. Kilpailu osaajista on kovaa, joten on tärkeää, että markkinoimme seutuamme monien työmahdollisuuksien myös korkean elämänlaadun puolesta! Kiinnostuitko tekemisistämme? Ota yhteyttä niin kerron lisää!

+358 50 433 8458
heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

 

Inspiroiva työpaikka houkuttelee osaajia.

Työnantajabrändäys lähtee yrityksen sisäisestä strategiasta luoda edellytykset mielekkääseen ja motivoivaan työympäristöön, jossa työntekijöillä on mahdollisuudet kehittyä ja kehittää osaamistaan näin toivoessa. Motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät ovat avainasemassa menestyksekkääseen yritykseen, jossa tuottavuus on korkeampaa ja asiakastyytyväisyys parempaa. Työntekijöiden tahtotila toimia työnantajansa ”lähettiläänä” on tällöin kasvanut ja eri kanavia, foorumeita ja työvälineitä käyttäen he välittävät myös kokemuksia ja arkeansa eteenpäin. Henkilökohtaiset kertomukset, olivat ne sitten sukulaistreffeillä tai markkinointivideoiden välityksellä, antavat realistiset lähtökohdat ulkopuolisille saada mielikuva yrityksestä, sen toiminnasta ja arvomaailmasta. Koetaan, että työnantajabrändäys tulee olla osana jokapäiväistä toimintaa, jolloin myös työpaikan houkuttelevuus ja tunnettuus lisääntyvät ja yrityksellä on suurempi mahdollisuus tavoittaa heille relevantit osaajat.

Yrityksille on niiden koosta huolimatta tarjolla työnantajabrändäyskoulutuksia sekä palveluntarjoajia löytyy seudultamme myöskin. Eri tapahtumien ja messujen kautta työnantajamme kohtaavat potentiaalisia työntekijöitä. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa työnantajabrändäyksellä myös seutumme houkuttelevuuteen.

Me Concordialla autamme mielellämme teitä eteenpäin työnantajamielikuvan luomisessa. Ottakaa yhteyttä niin jatkamme keskustelua!

#pietarsaarenseutu #maailmanparaspaikka #talentinsights