Osaajien houkuttelu

Tavoitteenamme on kasvattaa osamista Pietarsaaren seudulla.

Tavoitteeseen pyrimme houkuttelemalla alueelle uutta, osaavaa työvoimaa ja tekemällä tänne muuttamisen sinulle mahdollisimman sujuvaksi. Teemme yhteistyötä työnantajien, koulutuksen järjestäjien ja organisaatioiden kanssa. Autamme tuomaan esille niitä hienoja tarinoita, jotka liittyvät alueen uramahdollisuuksiin, elämänlaatuun ja hienoihin asuinympäristöihin sekä mahdollisuuksiin rakentaa parempaa arkea. Juuri sinulle. 

Ota yhteyttä!

Nimeni on Heidi Matinlassi ja työskentelen ”Talent Insights”-hankkeen parissa. Hankkeen kaiken kattavana tavoitteena on osaavan työvoiman houkuttelu ja pitäminen Pietarsaaren seudulla. Näihin tavoitteisiin päästään mm. kehittämällä yritysten työnantajamielikuvaa yhdessä yritysten kanssa,viestimällä yritysten työvoimatarpeesta tarkasti määritellyille kohderyhmille sekä tuomalla yhteen ja edistämällä yhteistyötä keskeisten yhteistyöryhmien kanssa. Näitä ovat esimerkiksi henkilöstöpalveluyritykset, asumista tarjoavat toimijat, kunnat, korkeakoulut ja opiskelijat. Kilpailu osaajista on kovaa, joten on tärkeää, että markkinoimme seutuamme työmahdollisuuksien myös korkean elämänlaadun puolesta! Kiinnostuitko tekemisistämme? Ota yhteyttä niin kerron lisää!

+358 50 433 8458
heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi

 

Inspiroiva työpaikka houkuttelee osaajia.

Työnantajabrändäys lähtee yrityksen sisäisestä strategiasta luoda edellytykset mielekkääseen ja motivoivaan työympäristöön, jossa työntekijöillä on mahdollisuudet kehittyä ja kehittää osaamistaan näin toivoessa. Motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät ovat avainasemassa menestyksekkääseen yritykseen, jossa tuottavuus on korkeampaa ja asiakastyytyväisyys parempaa. Työntekijöiden tahtotila toimia työnantajansa ”lähettiläänä” on tällöin kasvanut ja eri kanavia, foorumeita ja työvälineitä käyttäen he välittävät myös kokemuksia ja arkeansa eteenpäin. Henkilökohtaiset kertomukset, olivat ne sitten sukulaistreffeillä tai markkinointivideoiden välityksellä, antavat realistiset lähtökohdat ulkopuolisille saada mielikuva yrityksestä, sen toiminnasta ja arvomaailmasta. Koetaan, että työnantajabrändäys tulee olla osana jokapäiväistä toimintaa, jolloin myös työpaikan houkuttelevuus ja tunnettuus lisääntyvät ja yrityksellä on suurempi mahdollisuus tavoittaa heille relevantit osaajat.

Yrityksille on niiden koosta huolimatta tarjolla työnantajabrändäyskoulutuksia sekä palveluntarjoajia löytyy seudultamme myöskin. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa työnantajabrändäyksellä myös seutumme houkuttelevuuteen.

Me Concordialla autamme mielellämme teitä eteenpäin työnantajamielikuvan luomisessa. Ottakaa yhteyttä niin jatkamme keskustelua!

#pietarsaarenseutu #maailmanparaspaikka #talentinsights

Materiaaleja

Tähän olemme koonneet hyödyllistä materiaalia teemaan liittyen.

Kansainvälinen rekrytointi

Business Finland on TalentScout-hankkeen puitteissa tuottanut kansainvälisen rekrytoinnin oppaan. Sieltä löydätte konkreettisia vinkkejä ja neuvoja miten edetä. Katso myös YouTube-soittolista!

Vinkkejä kv-rekrytointiin-esite

Esitteeseen on koottu olennaisia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon kansainvälisessä rekrytoinnissa eli rekrytoitaessa ulkomaalaisia tai aiemmin ulkomailla
asuneita työntekijöitä.

Työvoimatarve Pietarsaaren seudulla

Concordia on vuosittain viimeisten kolmen vuoden aikana tehnyt seudullisen Attract!-kartoituksen, joka on antanut meille tärkeää tietoa todellisesta työvoiman tarpeesta viiden kunnan alueellamme. Viimeisin Attract!-kartoituksemme julkaistiin keväällä 2021.

Uratarinoita Pietarsaaren seudulta

Olemme koonneet soittolistan YouTubeen missä voit tutustua 11 eri osaajan uratarinaan Pietarsaaren seudulla. Tallenteet ovat OurCareer Day 2020-tapahtumasta.

Nyheter

"Tule tänne!" Pietarsaaren seudun rekrytointitapahtuma

Lyhyt video 2021 Tule tänne! -tapahtumasta, joka järjestettiin 21.7.2021 Pietarsaaren torilla. Paikalla oli yli 30 yritystä ja koulutuksenjärjestäjiä, jotka esittelivät toimintaansa, työpaikkojansa ja kouluttautumistarjontaansa. Paikalla kerrottiin myös seutumme asumisvaihtoehdoista, matkakohteista ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista.