Osaavan työvoiman houkuttelu

Aktiviteettimme 2024

Näin edistämme osaavan työvoiman saatavuutta, rekrytointia, viihtyvyyttä ja pitovoimaa sekä kehitämme Pietarsaaren seudun yritysten rekrytointivalmiuksia vuonna 2024:

1. Rekrytointitapahtumien ja seminaarien kautta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Olemme päivittäneet Vuosikellon syksyn 2023 ja talven 2024 osalta. Lue lisää täältä.

2. Roadshown kautta, jossa tapasimme yrityksiä, tarjosimme ajankohtaista tietoa, jaimme erilaisia työkaluja ja pääsimme kuuntelemaan yrittäjien kokemuksia rekrytointiin ja kansainväliseen työvoimaan liittyen. Täältä voit lukea lisää talven 2023 RoadShowsta.

3. Kilpailu Most Attractive Place to Work 2023 oli käynnissä koko lokakuun 2023 ajan. Haluaako teidän työpaikkanne saada lisänäkyvyyttä ja kilpailla Pietarsaaren seudun houkuttelevin työpaikka 2023 palkinnosta?  Lue lisää tämän vuoden kilpailusta ja voittajasta täältä.

Kehitä viestintäosaamistasi!

Haluatko oppia lisää työnantajabrändäyksestä ja sosiaalisen median markkinoinnista? Tässä on kolme vinkkiä siitä, kuinka voit helposti ja ilman kustannuksia parantaa viestintäosaamisestasi:

Osallistu IMAGO-valmennuksiin

IMAGOn maksuttomat ja käytännönläheiset valmennukset on suunnattu erityisesti työvoimapulan kanssa kamppaileville pienille ja keskisuurille yrityksille. IMAGO-valmennuskokonaisuus koostuu kolmesta erillisestä valmennustilaisuudesta netin välityksellä, joissa pureudutaan vahvan työnantajamielikuvan ja yrityskulttuurin perusteisiin, osaajien löytämiseen ja houkutteluun vaikuttavan markkinoinnin keinoin sekä onnistuneen rekrytointiprosessin kulmakiviin.

Opi työnantajabrändäyksestä ja digimarkkinoinnista lyhyiden tietoiskujen avulla!

Onko tavoitteenasi houkutteleva työnantajamielikuva? Ota haltuun perusteet, joilla rakennat hyvän mielikuvan työmarkkinoilla!

Työnantajamielikuvan ja rekrytointimarkkinoinnin käsikirja

Käsikirja auttaa lukijoitaan tarttumaan digitaalisen ja sosiaalisen median markkinointiin ja onnistuneen työnantajamielikuvan rakentamiseen.

Haluatteko panostaa mutta aika/osaaminen on rajallista?

Pietarsaaren seudulla on monia yrityksiä ja konsultteja, jotka voivat auttaa teitä. Katso Palveluhakemistostamme kategoria 14:sta, mitä markkinoinnin ja viestinnän parissa toimivia yrityksiä ja palveluntuottajia Pietarsaaren seudulla on.

Kansainvälisen työvoiman rekrytointi

Haluatko oppia lisää kv-osaajien rekrytointiprosessista? Tässä alla ovat käsikirja ja lyhyet videot siitä, miten pääset alkuun ja mitä tulee ottaa huomioon prosessin aikana:

Työkalupakki kansainvälisten rekrytointien tueksi

Yritykset ja työnantajat Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla. Tästä työkalupakista voitte lukea lisää vinkkejä ja neuvoja kansainvälisistä rekrytoinneista.

Osaavaa työvoimaa ulkomailta

Tässä videossa tiivistetään edellä oleva opas ja työkalupakki. Katso video tästä linkistä.

Uutisia

Huhtikuun uutiskirjeestämme voit lukea Mekrapidin sukupolvenvaihdoksesta, hankkeista ja ennen kaikkea kaikista tulevista hauskoista tapahtumista: Yrittäjäksi-teemailloista, Social Wednesday -tapahtumasta, Tule tänne! -rekrytointimessuista, Vastuullisuusviestintä-webinaarista y.m.! Haluatko saada uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi? Tilaa se

Lue lisää Lue tuorein uutiskirjeemme 4/24

Osaajien houkuttelu rekrytapahtumien kautta

Tässä koostevideomme 19.7.2023 järjestetystä Pietarsaaren seudun suurimmasta ”Tule tänne!”-rekrytointitapahtumasta. Lue lisää itse tapahtumasta, millaista näkyvyyttä osallistuneet työnantajat saivat ja millaisia ajatuksia tapahtuma herätti vierailijoiden parissa tämän linkin kautta.

 

 

Osaajien houkuttelu rekrytapahtumien kautta

Katso koostevideomme 30.11.-1.12.2022 Oulussa järjestetyn ”Täällä on töitä”-rekrytapahtumasta. Kaksipäiväisessä tapahtumassa mukana olleet Pietarsaaren seudun yritykset saivat oivan mahdollisuuden kertoa toiminnastaan ja avoinna olevista työpaikoista. Oletteko kiinnostuneita osallistumaan kanssamme rekrytapahtumiin? Ottakaa yhteyttä niin kerron lisää mitä meillä on meneillään!

 

 

Inspiroiva työpaikka houkuttelee osaajia.

Työnantajabrändäys lähtee yrityksen sisäisestä strategiasta luoda edellytykset mielekkääseen ja motivoivaan työympäristöön, jossa työntekijöillä on mahdollisuudet kehittyä ja kehittää osaamistaan näin toivoessa. Motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät ovat avainasemassa menestyksekkääseen yritykseen, jossa tuottavuus on korkeampaa ja asiakastyytyväisyys parempaa. Työntekijöiden tahtotila toimia työnantajansa ”lähettiläänä” on tällöin kasvanut ja eri kanavia, foorumeita ja työvälineitä käyttäen he välittävät myös kokemuksia ja arkeansa eteenpäin. Henkilökohtaiset kertomukset, olivat ne sitten sukulaistreffeillä tai markkinointivideoiden välityksellä, antavat realistiset lähtökohdat ulkopuolisille saada mielikuva yrityksestä, sen toiminnasta ja arvomaailmasta. Koetaan, että työnantajabrändäys tulee olla osana jokapäiväistä toimintaa, jolloin myös työpaikan houkuttelevuus ja tunnettuus lisääntyvät ja yrityksellä on suurempi mahdollisuus tavoittaa heille relevantit osaajat.

Yrityksille on niiden koosta huolimatta tarjolla työnantajabrändäyskoulutuksia sekä palveluntarjoajia löytyy seudultamme myöskin. Eri tapahtumien ja messujen kautta työnantajamme kohtaavat potentiaalisia työntekijöitä. Meillä kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa työnantajabrändäyksellä myös seutumme houkuttelevuuteen.

Me Concordialla autamme mielellämme teitä eteenpäin työnantajamielikuvan luomisessa. Ottakaa yhteyttä niin jatkamme keskustelua!

#pietarsaarenseutu #maailmanparaspaikka #talentinsights