Ida Kronholm

Möt Ida Kronholm som har hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.

Tre fina saker med Jakobstadsregionen enligt Ida Kronholm:

1. En bra plats för familjen. Det finns ett stort utbud av aktiviteter, och närområdet är lugnt och tryggt.

2. Fördelaktigt geografiskt läge. Det känns som att det är nära till allt. Det tar bara en timme med flyg till Helsingfors eller Stockholm.

3. Jakobstad är en levande stad. Kulturlivet och idrottsverksamheten är livskraftig. Det gör att människor utifrån dras hit och bidrar till den mångkulturella miljön.

Namn: Ida Kronholm. Bor sedan fjorton år tillbaka i Jakobstad med sin familj. Uppväxt i Kronoby och Nykarleby. Har också bott i Vasa, Mieslahti, Umeå och Mariefred.

Jobb: Egenföretagare. Driver företaget Team Nordic Trail Finland tillsammans med maken Björn och en annan delägare. Har tidigare jobbat över tio år som lärare, rektor och biträdande rektor på olika skolor i Finland och Sverige.

Studerat: Är utbildad vildmarksguide, speciallärare och journalist. Har även en examen i utbildningsledarskap och förvaltning.

Familj: Björn Kronholm och barnen Ebba 15 år, Liam 13 år och Viggo 11 år.

Boende: Bor i ett egnahemshus i Jakobstad.

Fritid: En stor del av fritiden tillbringas på fotbollsplanen. Barnen spelar fotboll, och Ida är fystränare för ett av juniorlagen. En del tid avsätts också för företaget och löpningen. Företaget har löpgrupper på 25 olika orter i Finland, och Ida reser ibland runt och föreläser och ordnar olika event.

Fortskaffningsmedel: Cykel är prio ett. Bilen används sparsamt.

Drömmer om: Att ha Jakobstad som bas, men att kunna resa fritt, framförallt mellan Finland och Sverige. Att barnen ska få en trygg uppväxt och möjlighet att förverkliga sina drömmar. Jakobstad är en bra språngbräda för allt det.

Blev du intresserad av hur det är att jobba och bo i Jakobstadsregionen?

Bekanta dig med våra lediga arbetsplatser och boendemöjligheter i regionen.

#Jakobstadsregionen #världensbästaplats #talangattraktion #livskvalitet