Jonathan Fröjdö

Möt människor som alla hittat hem i Jakobstadsregionen och valt att skapa sin framtid just här.

Lugn och ro, mer utrymme och närhet till naturen. Det saknade Jonathan Fröjdö och frun Hanna när de satt i sin radhuslägenhet i Vasa och kikade på intressanta skogsskiften i Nedervetil. De slog till 2017, ifall livet skulle föra dem mot hemknutarna. Och det tog inte särskilt länge.

Våren 2019 ringde Tara-Element och frågade om Jonathan ville bli vd för företaget. I januari 2020 började han jobba, i april började han bygga familjens hus och i september blev han pappa till Elmer. Det blev livat på landsbygden.

Nu har familjen landat och hunnit bo 1,5 år i sitt nya hem. De njuter, både av huset och naturen utanför. Blåbär i skogen bredvid, kanoten nere vid åkanten och vandringsleden nära intill. Här finns rum för alla tänkbara projekt, precis som Jonathan vill ha det.

”Som jordbrukarson tycker jag om praktiskt arbete och jag behöver det som omväxling till kontorsarbetet. Nu har vi ett rejält garage med ett litet snickeri, som bäst håller jag på bygger en lekstuga åt Elmer.”

Vill du veta mera om jobb- och karriärmöjligheter i Jakobstadsregionen? Läs om våra företag och se vilka lediga jobb är aktuella just nu hos regionens arbetsgivare via denna länk.