Janne Karvonen

Möt människor som alla hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.

När småbarnslivet var som mest hektiskt började Janne och Nina Karvonen se det stora i det lilla. Hur enkelt livet skulle vara om avstånden skulle vara kortare, och om hjälpande händer skulle finnas på närmare håll. När de väl smakade på tanken att flytta tillbaka, blev den allt mer självklar. I Jakobstad finns allt det som känns viktigast i livet just nu.

I vintras flyttade Janne och Nina med barnen Nils (4,5 år) och Ella (1 år och 10 mån) från Kvevlax. Janne jobbar som lagerförman på Bertil’s Health och Nina återvänder småningom från vårdledigheten till sitt tidigare jobb inom försäkringsbranschen. Som återflyttare ser Janne Jakobstadsregionen på ett annat sätt än då han själv växte upp här.

“Jag har kompisar som har bott här hela livet och de ser kanske inte det speciella med Jakobstadsregionen. Människor är vänliga och fördomsfria här, vi är olika och talar olika språk men det är helt okej. Dessutom är livet så enkelt här för en småbarnsfamilj. Det är nära till allt och det ger oss mer tid, och mer frihetskänsla.”

Blev du intresserad av hur det är att jobba och bo i Jakobstadsregionen?

Bekanta dig med våra lediga arbetsplatser och boendemöjligheter i regionen.

#Jakobstadsregionen #världensbästaplats #talangattraktion #livskvalitet