Mira Tallgård

Möt människor som alla hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.

Tre fina saker med Jakobstadsregionen enligt Mira Tallgård:

1. Tvåspråkigheten är en rikedom. Och för språkbadseleverna Mira jobbar med blir det naturligt att de lär sig både finska och svenska.

2. På en liten ort är folk intresserade av en, och genom till exempel skolan kommer man lätt in i ett socialt sammanhang.

3. Möjligheterna att ta sig utomlands är goda.

Namn: Mira Tallgård, född i Göteborg, Sverige, men är uppväxt i Uleåborg. Bor tillsammans med familjen i Kronoby sedan många år tillbaka.

Jobb: Biträdande rektor och speciallärare på Språkbadskolan i Jakobstad där hon jobbat sedan 2001.

Studerat: Till klass- och speciallärare i Vasa.

Familj: Olav Tallgård hemma från Kronoby och barnen Oliver, 17 år, Jemina, 15 år och Clara 11, år.

Boende: Bor i eget stenhus från 2007 som de byggt själva, med stor terrass att njuta av vår- och sommartid. Hemmet finns i centrum av Kronoby med närhet till både idrottsplan, skola och ishall.

Fritid: Umgås gärna med vänner och tillverkar periodvis hantverk, till exempel halmhimlar. Inredning och design ligger också varmt om hjärtat. Trädgårdsliv njuter familjen av sommartid och även av sommarstugan vid Larsmosjön.

Fortskaffningsmedel: Familjen samåker så ofta de kan till Jakobstad där både Mira och Olav jobbar, han på OMI Clinic som fysioterapeut, och hon i den nybyggda Språkbadsskolan. Äldsta sonen studerar på Optima och kommer med på morgnarna, men tar ofta bussen hem på eftermiddagen. Olav brukar ibland cykla hem till Kronoby vilket blir en tur på ca 25 km.

Drömmer om: En resa. Familjen har vänner i södra Italien som de brukat besöka ungefär vartannat år, och nu finns en längtan efter att få resa dit eller någon annanstans.

Blev du intresserad av hur det är att jobba och bo i Jakobstadsregionen?

Bekanta dig med våra lediga arbetsplatser och boendemöjligheter i regionen.

#Jakobstadsregionen #världensbästaplats #talangattraktion #livskvalitet