Hauke Carstensen

Möt människor som alla hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.

Tre fina saker med Jakobstadsregionen enligt Hauke Carstensen:

1. Den fina naturen i regionen med närheten till stranden och havet.

2. Enkelt att komma hit både privat och i affärer tack vare flygplatsen i Kronoby.

3. Prisnivån på hus och mark är lägre än på många ställen, vilket gör att du kan äga ditt boende och skapa en livsstil du önskar.

Namn: Hauke Carstensen, hemma från Schleswig-Holstein i norra Tyskland, på gränsen till Danmark. Han har även bott i Uppsala i Sverige 2010–2018 och bor nu i Nykarleby med sin familj sedan nyårsskiftet 2018–2019.

Jobb: R&D Engineer på Amada Automation Europe i Bennäs, Pedersöre. Han trivs bra med sina arbetsuppgifter som rör utveckling och förbättring. Det mesta kan göras på distans. Företaget har också kopplingar till Europa och Tyskland så Hauke kan dra nytta av sitt ursprung och sina språkkunskaper i arbetet. Han har även haft lätt för att lära sig svenska.

Studerat: Materialfysik i Uppsala där han även doktorerat på ämnet och belönats för sina innovationer.

Familj: Maria, född Fors, är hemma från Nykarleby, men har studerat husdjursvetenskap i Uppsala och jobbar nu på Aktion Österbotten med Leader-projekt i Bennäs. Arvid 4 år och Martha 6 månader. I familjen talar föräldrarna tyska respektive svenska med barnen och engelska sinsemellan.

Boende: Just nu bor familjen i Nykarleby, men de har nyligen fått nycklarna till ett timmerstockshus de ska renovera i Socklot. Huset är från 1940-talet och ligger idylliskt nära naturen.

Fritid: Förutom familjen är kitesurfing det stora intresset både sommar- som vintertid för Hauke. Både Storsand i Monäs och Fäboda i Jakobstad är bra ställen för kitesurfing. Maria har en egen häst, och i övrigt upptar vardagslivet med småbarn största delen av deras fritid.

Fortskaffningsmedel: Sparkstötting, vilket var nytt för Hauke. Ett transportmedel som funkar bra till dagis nu då man jobbar på distans. Annars landsvägscykel, då det finns tid och är säsong. Tidigare samåkte Hauke och Maria till sina jobb i Bennäs.

Drömmer om: Att få flytta in i sitt nyrenoverade hem i sommar och skapa ett liv nära naturen med familjen och några får och höns.

Blev du intresserad av hur det är att jobba och bo i Jakobstadsregionen?

Bekanta dig med våra lediga arbetsplatser och boendemöjligheter i regionen.

#Jakobstadsregionen #världensbästaplats #talangattraktion #livskvalitet