Tom Slotte

Möt människor som alla hittat hem i vår region och valt att skapa sin framtid just här.

När Tom Slotte var liten grabb spelade han i fotbollslaget FF Jaro junior. Han växte upp i Jakobstad, studerade i Åbo och blev trebarnsfar i Vasa. Sommaren 2021 valde han att återvända med familjen till sina hemtrakter. I dag är han själv hjälptränare i sonen Axels fotbollslag. Tom var 7 år när han började spela, Axel är 5 år.

”Lagkompisarna och känslan av gemenskap är det jag minns bäst från tiden då jag själv spelade som barn. Det är roligt att Axel också får uppleva det, och att jag som hjälptränare får fortsätta med fotboll även om jag själv slutat spela. Det är en bra hobby som ger både kondition och sociala färdigheter.”

Jakobstadsborna är stolta över sitt lag FF Jaro i division 1, och intresset för fotboll delas av flera generationer. I Jakobstadsregionen spelar omkring 1500 juniorer i åldrarna 6–17 år.

Förutom alla aktiva juniorer finns det drygt 350 föreningsaktiva såsom tränare, lagledare och styrelsemedlemmar som jobbar frivilligt för att barn och unga i regionen ska ha en bra hobby.

Blev du intresserad av hur det är att jobba och bo i Jakobstadsregionen?

Bekanta dig med våra lediga arbetsplatser och boendemöjligheter i regionen.

#Jakobstadsregionen #världensbästaplats #talangattraktion #livskvalitet