Talangattraktion

Aktiviteter 2024

Så här främjar vi rekryteringar, trivsel och kvarhållning samt stöder rekryteringskapaciteten hos Jakobstadsregionens företag under år 2024:

1. Via rekryteringsevenemang och seminarier lokalt, nationellt och internationellt. Läs mer här.

2. Under Jakobstadsregionens roadshow 2023 träffade vi företag, delade med oss av olika verktyg och tog del av företagares erfarenheter kring rekrytering och internationell arbetskraft. Läs mer om roadshowen här.

3. Tävlingen Most Attractive Place to Work 2023 pågick hela oktober 23. Vill er arbetsplats få mera synlighet och vara med och tävla om priset om Jakobstadsregionens mest attraktiva        arbetsplats 2023? Läs mer om årets tävling och vinnare här.

Tillväxt genom internationell arbetskraft – case: Ferromek

Vid metallföretaget Ferromek i Kronoby arbetar 50 personer. Företagets tillväxtresa hade inte varit möjlig utan internationell arbetskraft. Kim Åkerlund började sin karriär på heltid vid Ferromek år 2004. Idag är
Läs mera Talangattraktion

Höj ditt kommunikationskunnande!

Vill du lära dig mer om arbetsgivarbranding och marknadsföring i sociala medier? Här kommer förslag på hur du enkelt och utan kostnader kan höja ditt kommunikationskunnande:

Delta i IMAGO-coachningar

IMAGOs kostnadsfria och praktiska coachningar riktar sig särskilt till små och medelstora företag. Paketet består av tre coachningstillfällen via nätet. Under coachningarna går man igenom grunderna för en stark arbetsgivarimage och företagskultur, hur man hittar och lockar till sig talanger med hjälp av marknadsföring, samt hörnstenarna för en lyckad rekryteringsprocess.

Mera information kan du läsa här.

Lär dig mer om arbetsgivar-branding och digital marknadsföring via korta infoboosts!

Vill du förmedla en attraktiv bild av dig som arbetsgivare? Här kan du lära dig grunderna i hur du bygger en bra image på arbetsmarknaden!

Handbok i arbetsgivarimage och rekry-marknadsföring

Vill ni satsa men saknar tid/kunnande?

Vi har många företag och konsulter i Jakobstadsregionen som kan hjälpa er. Ta en titt på vårt Serviceregister och kategori 14. och se vilka företag och serviceproducenter jobbar med marknadsföring och kommunikation i Jakobstadsregionen.

Att rekrytera internationell arbetskraft

Vill du lära dig mer om rekryteringsprocessen av arbetstagare med en annan nationalitet? Här kommer handbok, verktygslåda och korta videor hur du kommer igång och saker att tänka på under processen:

Verktygslåda som stöd för internationella rekryteringar

Företag och arbetsgivare i Österbotten och Mellersta Österbotten kan läsa mer om tips och råd kring internationella rekryteringar via denna verktygslåda.

Kunnig arbetskraft från utlandet

Denna video sammanfattar kort handboken och verktygslådan ovan. Se videon via denna länk.

En attraktiv arbetsplats lockar talanger

Arbetsgivarbranding börjar från företagets strategi att skapa förutsättningar för meningsfull och motiverande arbetsmiljö, där medarbetare har möjligheter att utveckla sitt kunnande. Motiverade och involverade anställda är i nyckelroll för ett framgångsrikt företag vars produktivitet är högre och kundnöjdhet bättre. De anställdas vilja att fungera som ambassadör för sin arbetsgivare växer och de förmedlar sina erfarenheter och sin vardag via olika kanaler och forum. Personliga berättelser, vare sig de sker vid släktträffar eller via marknadsföringsvideor, ger realistiska förutsättningar för utomstående att skapa sig en uppfattning om företaget, dess verksamhet och värderingar. Man upplever, att arbetsgivarbranding borde vara en del av verksamheten, vilket ökar företagets attraktivitet och kännedom och på det sättet har företaget bättre möjligheter att nå ut till, för dem lämpliga talanger.

Det finns olika utbildningar i hur man som företag kan utveckla sin arbetsgivarimage oberoende av företagets storlek och bransch. Genom att delta i olika evenemang och mässor kan arbetsgivare träffa potentiella arbetstagare. Genom att satsa på att skapa attraktiva arbetsplatser i regionen har vi också möjlighet att påverka regionens attraktivitet.  Om ni vill bolla tankar, har frågor eller idéer om dessa saker, vänligen ta kontakt!

#jakobstadsregionen #världensbästaplats #talentinsights