Kehitämme Pietarsaaren seutua

Täällä asuu laatu

Pietarsaaren seudulla me ymmärrämme, että yrittäjyys luo hyvinvointia ja hyvinvointi laatua. Täällä voidaan todistetusti hyvin. Nämä ovat puitteet seutumme toiminnalle, jonka tulokset edustavat luokkansa terävintä kärkeä jopa koko maailman tasolla.

Pietarsaaren seutu - tietoisku

49 598

Asukasta (11/21)

22 047

Työpaikkaa

2000

Uutta työpaikkaa 2 vuoden sisällä

6 813

Yritystä

n. 2 md€

Vientiarvo/vuosi

Kehitysteemat

Tärkeimmät kehitysteemat Pietarsaaren seudulla juuri nyt

Vastuullisuus

Pietarsaaren seudulla on käynnissä useita hankkeita kestävän kehitykseen liittyen, jotka kehittävät sekä yrityksiä että kuntia. Kestävyystyö on vasta alussa ja seutumme uuden yhteisen ilmastostrategian avulla pyrimme olemaan hiilineutraali 2035 mennessä. Agenda 2030 ja YK:n ilmastotavoitteet luovat toki haasteita, mutta yhdessä me pystymme luomaan kestävän tulevaisuuden.

Huokuttelevuus ja työmarkkinat

Pietarsaaren sedudulla tarvitaan lähivuosina vähintään 2000 uutta työntekijää. Investointiaste on korkea koko Merenkurkun alueella, joten emme ole ainoita, jotka tarvitsevat työvoimaa. Työelämään astuvien nuorten määrä täyttää noin puolet tästä tarpeesta. Täten meidän on syytä yhdessä parantaa seutumme houkuttelevuutta ja näkyvyyttä työmarkkinoilla.

Lue enemmän!

Boosting Digimarketing in the Jakobstad Region

DigiBoost-hanke (2021-2022) auttaa pk-yrityksiä kehittämään digi-markkinointiaan pandemian jälkeen. Se on Concordian ja Yrkeshögskolan Novian yhteistyönä toteutettava Akke-hanke, jonka rahoittaa Pohjanmaan liitto.

Visio 2040 ja päivitetty ilme seudulle

Kuluneen vuoden aikana olemme työstäneet Pietarsaaren seutua koskevaa ”Visio 2040”. Laajassa yhteistyössä olemme selvittäneet mikä on nykytilamme ja mitkä ovat haasteemme. Samalla päivitämme seutumarkkinoinnin ilmettä – eli keltaista palloa ja ”Täällä asuu laatu”-iskulausetta.  Uusi ilme julkaistaan tammikuussa 2022.

Oletko etsimämme henkilö?

Haluatko olla mukana edistämässä siirtymistä kiertotalouteen perustuvaan tuotantoon Pietarsaaren seudulla? Jos sinua kiinnostaa uusien, kiertotalouden mukaisten liiketoimintamallien kehittäminen yrityksissä, haettavana on mielenkiintoinen ja vaihteleva työ. Kiertotalouden mukainen suunnittelu (circular design)
Lue lisää Kehitämme Pietarsaaren seutua

Olemme totuttuun tyyliin osallistumassa eri tapahtumiin, joissa meillä on mahdollisuus esitellä Pietarsaaren seudun työmarkkinoita, vapaita työpaikkoja ja elämää seudullamme. Näistä tapahtumista olemme tehneet tässä pienen koosteen. Jos teillä on kysyttävää

Lue lisää Seudun työmarkkinat esittäytyvät eri tapahtumissa – Tervetuloa mukaan!

"No kan he va grannt!"

Ainutlaatuinen henkemme muodostuu tasapainosta ja korkeasta elämänlaadusta. Pietarsaaren seutu on jo pitkään poiminut trendejä ulkopuolelta, muuttanut ne ratkaisemaan ongelmiamme ja kehittymään.

Tervetuloa tänne nauttimaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tekemisistämme ja tapahtumistamme.

  • Täytä sähköpostiosoitteesi tähän