Kehitämme Pietarsaaren seutua

Lue tuorein uutiskirjeemme 1/24

Tammikuun uutiskirjeestämme voit lukea muun muassa kuinka monta yritystä seudulle perustettiin viime vuonna, kuinka olemme onnistuneet houkuttelemaan työvoimaa eri hankkeiden avulla, kuinka uusin kestävän kehityksen hankkeemme on käynnistynyt ja paljon
Lue lisää Kehitämme Pietarsaaren seutua

Tervetuloa "Maailman parhaaseen paikkaan"

Tammikuussa 2022 julkaisimme päivitetyn seutubrändimme ja visiomme 2040 Pietarsaaren seudulle.

Pietarsaaren seudulla ja koko Merenkurkun alueella näkee vahvaa kehitystä. Elinkeinoelämä investoi ja mittarit näyttävät plussaa. Väestönkehitys on vakiintunut ja sekä julkisella että yksityisellä sektorilla on kehitysvoimaa. Kaikki tämä tarjoaa vahvan perustan Pietarsaaren seudun brändin terävöittämiseen, kun me innolla lähdemme liikkeelle uuden visiomme avulla. Meillä on haasteita työvoiman löytämisessä ja sisäänmuuton houkuttelussa, ja on tärkeää analysoida huolellisesti, mihin maailma on menossa pandemian jälkeen. Joten liity seuraamme mielenkiintoiselle matkalle tulevaisuuteen.

Laatu asuu seudullamme jatkossakin. Mutta meillä ei ole vain laadukkaita tuotteita ja palveluita. Voimme tarjota elämänlaadun ja yhteisön, jossa elämä on kohdallaan.

Pietarsaaren seutu - tietoisku

50 385

Asukasta

22 825

Työpaikkaa

2 500

Uutta työpaikkaa 2 vuoden sisällä

6 813

Yritystä

n. 2 md€

Vientiarvo/vuosi

Kehitysteemat

Tärkeimmät kehitysteemat Pietarsaaren seudulla juuri nyt

Vastuullisuus

Pietarsaaren seudulla on käynnissä useita hankkeita kestävän kehitykseen liittyen, jotka kehittävät sekä yrityksiä että kuntia. Kestävyystyö on vasta alussa ja seutumme uuden yhteisen ilmastostrategian avulla pyrimme olemaan hiilineutraali 2035 mennessä. Agenda 2030 ja YK:n ilmastotavoitteet luovat toki haasteita, mutta yhdessä me pystymme luomaan kestävän tulevaisuuden.

 

Huokuttelevuus ja työmarkkinat

Pietarsaaren sedudulla tarvitaan lähivuosina vähintään 2000 uutta työntekijää. Investointiaste on korkea koko Merenkurkun alueella, joten emme ole ainoita, jotka tarvitsevat työvoimaa. Työelämään astuvien nuorten määrä täyttää noin puolet tästä tarpeesta. Täten meidän on syytä yhdessä parantaa seutumme houkuttelevuutta ja näkyvyyttä työmarkkinoilla.

 

Vastuullinen P-seutu

"No kan he va grannt!"

Ainutlaatuinen henkemme muodostuu tasapainosta ja korkeasta elämänlaadusta. Pietarsaaren seutu on jo pitkään poiminut trendejä ulkopuolelta, muuttanut ne ratkaisemaan ongelmiamme ja kehittymään.

Tervetuloa tänne nauttimaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tekemisistämme ja tapahtumistamme.

  • Täytä sähköpostiosoitteesi tähän

  • Kerro meille yritysideastasi/yrityksesi toimialasta/mitä tietoa haluat Pietarsaaren seudusta. Miten voimme auttaa?