Kehitämme Pietarsaaren seutua

Kutsu EMIGRATIEBEURS EXPOON Hollantiin 1.-2.4.2023!

Pietarsaaren seutu osallistuu mukaan Houtenissa, Hollannissa järjestettäviin Emigrtiebeurs Expo -rekrytointimessuihin. Seudun yritykset tervetuloa mukaan tähän Euroopan suurimpaan maastamuuttotapahtumaan. Tapahtumassa käy vuosittain n.11 000 työnhakijaa tai työperäistä maastamuuttoa harkitsevaa osaajaa. Suomi
Lue lisää Kehitämme Pietarsaaren seutua

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Kun porilainen Alina Isoviita valmistui Tampereella, kiinnosti häntä työskentely kaksikielisessä ympäristössä. Alinan pääaineena oli ruotsin kieli ja hän

Lue lisää Alina Isoviita

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Katarina Bjurs työskenteli apulaisrehtorina Tukholmassa, ja ajatuksena oli, että hänestä tulisi lopulta rehtori siellä. Kun hän näki, että

Lue lisää Katarina Bjurs

Tutustu ihmisiin, jotka ovat kotiutuneet seudullemme ja päättäneet rakentaa tulevaisuutensa juuri täällä. Yrittäjänä toimiminen maaseudulla on haastavaa, mutta hauskaa. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että yrityksellä on hyvä asiakaskunta ja luotettavat

Lue lisää André Nyman

Tervetuloa "Maailman parhaaseen paikkaan"

Tammikuussa 2022 julkaisimme päivitetyn seutubrändimme ja visiomme 2040 Pietarsaaren seudulle.

Pietarsaaren seudulla ja koko Merenkurkun alueella näkee vahvaa kehitystä. Elinkeinoelämä investoi ja mittarit näyttävät plussaa. Väestönkehitys on vakiintunut ja sekä julkisella että yksityisellä sektorilla on kehitysvoimaa. Kaikki tämä tarjoaa vahvan perustan Pietarsaaren seudun brändin terävöittämiseen, kun me innolla lähdemme liikkeelle uuden visiomme avulla. Meillä on haasteita työvoiman löytämisessä ja sisäänmuuton houkuttelussa, ja on tärkeää analysoida huolellisesti, mihin maailma on menossa pandemian jälkeen. Joten liity seuraamme mielenkiintoiselle matkalle tulevaisuuteen.

Laatu asuu seudullamme jatkossakin. Mutta meillä ei ole vain laadukkaita tuotteita ja palveluita. Voimme tarjota elämänlaadun ja yhteisön, jossa elämä on kohdallaan.

Pietarsaaren seutu - tietoisku

49 598

Asukasta (11/21)

22 047

Työpaikkaa

2000

Uutta työpaikkaa 2 vuoden sisällä

6 813

Yritystä

n. 2 md€

Vientiarvo/vuosi

Kehitysteemat

Tärkeimmät kehitysteemat Pietarsaaren seudulla juuri nyt

Vastuullisuus

Pietarsaaren seudulla on käynnissä useita hankkeita kestävän kehitykseen liittyen, jotka kehittävät sekä yrityksiä että kuntia. Kestävyystyö on vasta alussa ja seutumme uuden yhteisen ilmastostrategian avulla pyrimme olemaan hiilineutraali 2035 mennessä. Agenda 2030 ja YK:n ilmastotavoitteet luovat toki haasteita, mutta yhdessä me pystymme luomaan kestävän tulevaisuuden.

Huokuttelevuus ja työmarkkinat

Pietarsaaren sedudulla tarvitaan lähivuosina vähintään 2000 uutta työntekijää. Investointiaste on korkea koko Merenkurkun alueella, joten emme ole ainoita, jotka tarvitsevat työvoimaa. Työelämään astuvien nuorten määrä täyttää noin puolet tästä tarpeesta. Täten meidän on syytä yhdessä parantaa seutumme houkuttelevuutta ja näkyvyyttä työmarkkinoilla.

Lue enemmän!

Boosting Digimarketing in the Jakobstad Region

DigiBoost-hanke (2021-2022) auttaa pk-yrityksiä kehittämään digi-markkinointiaan pandemian jälkeen. Se on Concordian ja Yrkeshögskolan Novian yhteistyönä toteutettava Akke-hanke, jonka rahoittaa Pohjanmaan liitto.

Visio 2040 ja päivitetty ilme seudulle

Kuluneen vuoden aikana olemme työstäneet Pietarsaaren seutua koskevaa ”Visio 2040”. Laajassa yhteistyössä olemme selvittäneet mikä on nykytilamme ja mitkä ovat haasteemme. Samalla päivitämme seutumarkkinoinnin ilmettä – eli keltaista palloa ja ”Täällä asuu laatu”-iskulausetta.  Uusi ilme julkaistaan tammikuussa 2022.

"No kan he va grannt!"

Ainutlaatuinen henkemme muodostuu tasapainosta ja korkeasta elämänlaadusta. Pietarsaaren seutu on jo pitkään poiminut trendejä ulkopuolelta, muuttanut ne ratkaisemaan ongelmiamme ja kehittymään.

Tervetuloa tänne nauttimaan!

Tilaa uutiskirjeemme!

Tilaa uutiskirjeemme niin pysyt ajan tasalla tekemisistämme ja tapahtumistamme.

  • Täytä sähköpostiosoitteesi tähän

  • Kerro meille yritysideastasi/yrityksesi toimialasta/mitä tietoa haluat Pietarsaaren seudusta. Miten voimme auttaa?