”Kutsumme sitä elämänlaaduksi..”

Maailman paras paikka.


Tervetuloa Pietarsaaren seudulle!

Täältä löydät töitä, mukavia naapureita ja vapaa-ajan aktiviteetteja moneen lähtöön. Jos haluat asua juuri rakennetussa asunnossa Pietarsaaren keskustassa, merenrantatontilla jossa sinulla on oma laituri, metsän reunassa tai maaseudulla, sinulla on mahdollisuus tehdä se Pietarsaaren seudulla.

Tervetuloa maailman parhaaseen paikkaan.

Tietoa seudustamme.

Kutsumme sitä elämän­laaduksi.

Pietarsaaren seutu koostuu seuraavista Pohjalaisista kunnista: Kruunupyy, Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy.

Pietarsaaren seutu on rento ja konstailematon. Me olemme ylpeitä siitä, mitä teemme ja mitä olemme, ja täällä sinäkin voit olla oma itsesi.
Mutta mitä tahansa teemmekin, emme tingi laadusta. Sen todistavat seutumme yritysten asiakkaat ympäri maailmaa. Yritystoimintamme on laaja-alaista venealasta elintarvikealaan. Vahvasta kaksikielisyydestä johtuen meillä on paljon osaamista ja kokemusta kansainvälistymisestä.

6 813

yritystä

22 047

työpaikkaa

2 md€

viennin arvo vuositasolla

1060

yhdistystä

2526

saarta

6820

kesämökkiä

300 km

ulkoilureittiä

Täältä löydät kaiken mitä tarvitset. Pietarsaaren seudulta voit löytää paikka unelmillesi ja luoda uuden arjen. Kutsumme sitä elämänlaaduksi.

Elämä Pietarsaaren seudulla

Tervetuloa kotiin!

Pietarsaaren seudulla voit asua urbaanisti tai maalla, metsän ja meren läheisyydessä.

Pietarsaaren seudulla voit asua merinäköalapaikalla ja oman laiturin tuntumassa, metsässä tai pellon laidassa, joen tai sisäjärven rannalla, maaseutuympäristössä tai keskellä kaupunkia, voit omistaa oman puutarhan tai asua viidennessä kerroksessa männynlatvojen tasalla. Palvelut ovat lähellä riippumatta siitä missä päin seutua asut. Etäisyydet ovat lyhyet ja vapaa-aika pidempi.

Löydä asunto, tontti tai liiketila.

Tekikö mieli muuttaa tänne? Katso alla oleva tarjonta avoimista vuokra-asunnoista, taloista ja tonteista Pietarsaaren seudulla.

Lue lisää

Vapaa-aika

Vierailun arvoinen helmi

Pietarsaaren seudulla on itsestään selvää, että niin nuoret kuin vanhemmatkin sukupolvet ilmaisevat luovuuttaan. Kuvataide ja musiikkielämä on vahvaa seudulla.

Pietarsaaren seutua leimaa yhteisöllisyys. Haluamme tehdä asioita yhdessä. Sen vuoksi alueella on runsaasti erilaisia yhdistyksiä, jotka rikastuttavat alueen asukkaiden elämää.

Matkailijoille Pietarsaaren seutu tarjoaa jokaiselle jotakin. Lue lisää seudun matkailusivustolta www.visitpietarsaarenseutu.fi

 

Työ & yrittäjyys

Täällä asuu laatu.

Pietarsaaren seutu on monipuolinen ja hyvinvoiva yrittäjähenkinen seutu.

Seudullamme on Suomen monipuolisin teollisuusrakenne. Painopisteet ovat kansainvälisissä suhteissa, vientiosaamisessa, korkeassa jalostusasteessa ja korkeassa teknisessä osaamisessa.

Yhteystiedot

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirjeemme!

Pysy ajan tasalla tapahtumista Pietarsaaren seudulla ja tilaa uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi.
  • Täytä sähköpostiosoitteesi tähän