Pietarsaaren seudun ilmastotyö

Ilmastotietoisia yhdessä

Kaikki mukaan. Meidän on tehtävä yhteistyötä seudun yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Kunnat

Miten seudusta tulee ilmastotietoinen?
Lue seudun ilmastostrategia

Miten seudulla on mennyt?
Lue seudun ilmastostrategian seuranta

Miltä päästöt näyttävät kunnassasi?
Katso SYKE:n laskelmat

Elinkeinoelemä

Haluatko osallistua seudun ilmastotyöhön?
Allekirjota ilmastosopimus 

Miten yrityksistä voi tulla vastuullisempiä?
Lue Pohjanmaa matkalla muutokseen

Asukkaat

Mitä minä voin tehdä?
Lue lisää täältä

Haluatko tehdä enemmän?
Katso Sitran 100 fiksua tekoa

Kuinka ilmastotietoinen olet?
Tee Sitran elemäntapatesti

Ajankohtaista

Mökkeilyllämme on suuri vaikutus ympäristöön, mutta mökinomistajien parissa on nähtävissä suurta vaihtelua. On paljon asioita, joita voit miettiä päästöjen vähentämiseksi mökilläsi. Suomen ympäristökeskus SYKE on laatinut laskurin, jolla voit laskea hiilidioksidijalanjäljen vapaa-ajan asumisellesi. Laskuri huomioi energiankäytön, matkat mökille, tekemäsi asiat, veneilyn sekä tavaroiden ja palveluiden kuluttamisen. Lue lisää alta.

IlmastoUutiset - osa 2: Mitä on tehty Pietarsaaren seudulla?

Katso mitä kaikkea Pietarsaaren seudulla on tapahtunut siitä asti kun yhteinen seudullinen ilmastostrategia hyväksyttiin. IlmastoUutiset – jakso 2

Tämä video on toteutettu ”Vastuullinen Pietarsaaren seutu – tiedon ja tulosten lisääminen”-hankken puitteissa.

Lataa ilmastostrategian seurantaraportti

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia

Pietarsaaren seudulle on nyt laadittu uusi ilmastostrategia, joka ulottuu vuodesta 2021 vuoteen 2030. Ilmastostrategian voit lukea ja/tai katsoa uutislähetyksestä IlmastoUutiset. Inspiroidu ja tule mukaan seudulliseen ilmastotyöhön.

Ilmastostrategia valmistettiin Ilmastotietoisia yhdessä-hankkeessa yhteistyössä Pietarsaaren seudun viiden kunnan kanssa sekä Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordian CERM-hankkeen kanssa.

Lataa ilmastostrategia täältä Lataa liitteet täästä

Tuletteko mukaan?

Pietarsaarenseudun ilmastostrategia on tiekartta sille, miten seudullamme siirrytään kohti kestävämpää ja ilmastotietoisempaa yhteiskuntaa. Jotta ilmastostrategian mukaiset pienempiä päästöjä koskevat tavoitteet voitaisiin kytkeä vahvemmin elinkeinoelämään, olemme laatineet ilmastosopimuksen, jonka seudun yritykset voivat allekirjoittaa ja näin osoittaa osallistumisensa seudun yhteisiin ilmastotavoitteisiin.

Oletko allekirjoittanut ilmastosopimuksen? Ilmoita siitä Pietarsaaren seudun kehitysyhtiö Concordialle info@concordia.jakobstad.fi niin yrityksesi saa näkyvyyttä pietarsaarenseutu.fi-sivustolla.

Allekirjoita sopimus

 

 

Yhdessä voimme tehdä paljon, eikö niin?

Pietarsaaren seudulla on seudullinen ilmastotyöryhmä joka koostuu seuraavista henkilöistä: Malin Brännkärr (puheenjohtaja), Sofia Zittra-Bärsund (Pietarsaaren kaupunki), Yvonne Liljedahl-Lund (Pedersören kunta), Jan Levander (Pietarsaaren kaupunki), Veronika Franzén (Uusikaarlepyyn kaupunki), Anna Snellman (Luodon kunta), Johan Hassel (Pohjanmaan jätelautakunta) ja Tomas Knuts (Concordia). Tämä ryhmän tehtävätnä on työskennellä ilmasto- ja kestävyysasioiden parissa Pietarsaaren seudulla. Pietarsaaren seutu haluaa olla edelläkävijä ilmastotyössä. Uusi yhteinen ilmastostrategia on tiekartta siirtymisessä kohti ilmastotietoisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa. Ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan kaikkien ponnisteluja ja minä vastaa mielellään kysymyksiin, ottaa vastaan ​​vinkkejä ja on avoin yhteistyölle teeman sisällä. Yhdessä voimme tehdä paljon, eikö niin?

Jos on kysyttävää, ottakaa yhteyttä yllä mainittuihin ilmastotyöryhmän jäseniin!

 

 

 

Hanke: Vastuullinen Pietarsaaren seutu - Tiedon ja tulosten lisääminen