Pietarsaaren seudun ilmastotyö

Ilmastotietoisia yhdessä

Kaikki mukaan. Meidän on tehtävä yhteistyötä seudun yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

Kunnat

Miten seudusta tulee ilmastotietoinen?
Lue seudun ilmastostrategia

Miltä päästöt näyttävät kunnassasi?
Katso SYKE:n laskelmat

 

 

Elinkeinoelemä

Haluatko osallistua seudun ilmastotyöhön?
Allekirjota ilmastosopimus 

Miten yrityksistä voi tulla vastuullisempiä?
Lue Pohjanmaa matkalla muutokseen

 

 

Asukkaat

Kuinka ilmastotietoinen olet?
Tee Sitran elemäntapatesti

Mitä minä voin tehdä?
Katso Sitran 100 fiksua tekoa

 

 

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia

Pietarsaaren seudulle on nyt laadittu uusi ilmastostrategia, joka ulottuu vuodesta 2021 vuoteen 2030. Ilmastostrategian voit lukea ja/tai katsoa uutislähetyksestä IlmastoUutiset. Inspiroidu ja tule mukaan seudulliseen ilmastotyöhön.

Ilmastostrategia valmistettiin Ilmastotietoisia yhdessä-hankkeessa yhteistyössä Pietarsaaren seudun viiden kunnan kanssa sekä Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordian CERM-hankkeen kanssa.

Lataa ilmastostrategia täältä Lataa liitteet täästä

Tuletteko mukaan?

Pietarsaarenseudun ilmastostrategia on tiekartta sille, miten seudullamme siirrytään kohti kestävämpää ja ilmastotietoisempaa yhteiskuntaa. Jotta ilmastostrategian mukaiset pienempiä päästöjä koskevat tavoitteet voitaisiin kytkeä vahvemmin elinkeinoelämään, olemme laatineet ilmastosopimuksen, jonka seudun yritykset voivat allekirjoittaa ja näin osoittaa osallistumisensa seudun yhteisiin ilmastotavoitteisiin.

Oletko allekirjoittanut ilmastosopimuksen? Ilmoita siitä Pietarsaaren seudun kehitysyhtiö Concordialle info@concordia.jakobstad.fi niin yrityksesi saa näkyvyyttä pietarsaarenseutu.fi-sivustolla.

Allekirjoita sopimus

Yhdessä voimme tehdä paljon, eikö niin?

Nimeni on Malin ja työskentelen ilmasto- ja kestävyysasioiden parissa Pietarsaaren seudulla. Pietarsaaren seutu haluaa olla edelläkävijä ilmastotyössä. Uusi yhteinen ilmastostrategia on tiekartta siirtymisessä kohti ilmastotietoisempaa ja kestävämpää yhteiskuntaa. Ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan kaikkien ponnisteluja ja minä vastaa mielellään kysymyksiin, ottaa vastaan ​​vinkkejä ja on avoin yhteistyölle teeman sisällä. Yhdessä voimme tehdä paljon, eikö niin?

Ota yhteyttä!

Malin Lindholm, projektipäällikkö Vastuullinen Pietarsaaren seutu
malin.lindholm@concordia.jakobstad.fi
010239 7563

 

 

Ajankohtaista

Pohjanmaan kestävän matkailun -hanke auttaa kehittämään Pohjanmaan matkailuelinkeinoa työstämällä aktiivisesti matkailun kestävyyskysymyksiä. Tehtävämme on varmistaa, että matkailualan yrittäjillä ja organisaatioilla on tarvittava koulutus ja työkalut, jotka vastaavat mielikuvaa alueestamme ja

Lue lisää Webinaari ruotsiksi: Voiko kestävästä tuotteesta tai palvelusta veloittaa enemmän?

Projekti: Vastuullinen Pietarsaaren seutu - Tiedon ja tulosten lisääminen