
ACEP-projektin viisi työpakettia
”Alholmen Circular Economy Platform (ACEP) -hanke vahvistaa AIP:n kiertotalouden johtavaksi ekosysteemiksi yhteistyöllä ja laaja-alaisella toiminnalla.”

1. Viestintä
- Projektin koordinointi, viestintä ja hallinto.

2. Energia
- Uusiutuvan energian käytön lisääminen ja energiatehokkuuden ja siten resurssitehokkuuden parantaminen AIP-alueella.
- Selvitetään alueen lämmön ja energian kierrätyksen vaihtoehdot.
- Tunnistetaan hukkalämmön talteenoton ja energian varastoinnin mahdollisuudet AIP-alueella.
- Laaditaan toteutussuunnitelma sähköautoinfrastruktuurin kehittämiseksi alueella.

3. Kierrätettävät materiaalit
- Sivuvirtojen uusiokäyttöä kierrätystä varten analysoidaan arvoketjuanalyysin avulla.
- Luodaan ja pilotoidaan digitaalinen materiaaliyhteisöalusta, jolla kerätään ajantasaista tietoa alueen läpi kulkevista materiaalivirroista, saatavilla olevista materiaaleista ja niiden määristä.
- Kiertotalouden tavoitteiden ja mittareiden asettaminen.

4. Resurssien jakaminen
- Tarpeiden ja osaamisen kartoittaminen perustamalla vihreän siirtymän asiantuntijapooli AIP-yrityksille.
- Yhteisen tietopohjan eli osaamispassin luominen työntekijöille yhteisen koulutussisällön avulla esimerkiksi turvallisuuden, kestävyyden ja kiertotalouden aloilla.
- Jakamistalouden kehittäminen useammilla osa-alueilla, mukaan lukien toimitilat, koneet ja laitteet.

5. Yhteistyö ja vetovoima
- Vahvistetaan AIP-alueen näkyvyyttä ja vetovoimaa eri tasoilla ja lisätään siten teollisuuspuiston houkuttelevuutta uusien osaajien kannalta.
- Rakennetaan innovatiivisia kiertotalouden verkostoja, ekosysteemejä ja pilottihankkeita monitieteellisten ja sektorirajat ylittävien toimien avulla.
Ota yhteyttä:

Uutisia ja tapahtumia
Lokakuun uutiskirjeessä kuulette lisää syksyn suurtapahtumasta Export Leadership Forumista sekä juuri käynnistyneestä Most Attractive Place to Work -kilpailusta! Annamme myös vinkkejä yritysneuvontaan sekä kerromme mielenkiintoisista tapahtumista, joita järjestämme, kuten pk-yritysten
Tyytyväiset työntekijät ovat ratkaisevan tärkeitä, jotta yritys olisi tuottava, houkutteleva ja menestyisi uusissa rekrytoinneissa. Nykyajan työntekijät haluavat kokea työnsä mielekkääksi ja että heidän panostaan arvostetaan. Näyttäkää työyhteisönne kulttuuria sosiaalisessa mediassa
Syyskuun puolivälissä Seinäjoen Food Days kokosi yhteen elintarvikealan yrittäjiä, kehittäjiä ja tutkijoita pohtimaan kestävää kasvua. Kahden päivän aikana käsiteltiin innovaatioiden ja kestävien ratkaisujen tarvetta sekä Suomen tulevaa päivitettyä kansallista ruokastrategiaa
Odotuksen täyttämä puheensorina täyttää Campus Allegron perjantaina 26.9. Aula on poikkeuksellisen värikäs, täynnä eri yritysten brändivärejä ja vieraita monen värisissä puvuissa. Yksi väri erottuu kuitenkin joukosta – vaaleanpunainen, joka on