Bothnia Green Energy

Tuemme kestävien energiaratkaisujen kehittämistä Merenkurkun alueella

Bothnia Green Energy on rajoja ylittävä hanke, joka on käynnissä 1.1.2023-31.12.2023. Hanke rakentaa yhteistyössä innovatiivisia verkostoja ja ekosysteemejä alueen energiayhtiöiden ympärille. Hankkeella halutaan vauhdittaa vastuullisten innovaatioiden kehitystä energia-alalla tuomalla yhteen alueen yritykset ja organisaatiot ja sitä kautta edistää yritysten kilpailukykyä.

Hanke-aika: 1.1.2023–31.12.2025
Hankekumppanit: Merenkurkun neuvosto EAYY(lead partner), Skellefteå Science City, Vaasanseudun Kehitys VASEK, Merinova, Övik Energi, Kokkolanseudun Kehitys KOSEK, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Umeån kunta.

Hanke rahoitetaan EU-varoilla Interreg Auroran kautta. Muita rahoittajia ovat seudut, kunnat, yritykset ja organisaatiot Suomessa ja Ruotsissa; Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Herrfors, Kokkolan Energia, Kokkolan kaupunki, Merenkurkun neuvosto EAYY, Lapin liitto, Teknologiakeskus Merinova, Region Västerbotten, Region Västernorrland, Skellefteån kunta, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Uumajan kunta, Vaasan Sähkö, Vaasan kaupunki, Vaasanseudun kehitys Oy VASEK, Örnsköldsvikin kunta, Övik Energi.

Hankekooste

Työkokonaisuudet

1. Tukea rajoja ylittävää yhteistyötä innovatiivisten ja vastuullisten energiaratkaisujen kehittämisen nopeuttamiseksi. 2. Kehittää pitkän aikavälin yhteistyöalusta, joka tukee innovaatiokumppanuuksia ja kehittää kansainvälistä yhteistyötä. 3. Muodostaa rajoja ylittävä pohjoismainen ekosysteemi. Innovatiivisten verkostojen ja ekosysteemien rakentaminen alueen energiayhtiöiden ja pk-yritysten kanssa.

Työkokonaisuus 1

Luoda pohjoismainen energia-alan yhteistyöalusta. Suorittaa tutkimuksia, järjestää konferensseja sekä toteuttaa hankkeen tavoitteet.

Työkokonaisuus 2

Vahvistaa innovaatiokumppanuuksia pk-yritysten, energiayritysten, koulutussektorin ja julkisten toimijoiden välillä. Hyödyntää tietoa ja oivalluksia tutkimuksesta ja kehityksestä, jotka johtavat innovaatioihin ja vastaavat eri osapuolten tarpeisiin.

Työkokonaisuus 3

Kansainvälinen yhteistyö ja globaalit verkostot. Osallistua yhdessä kansainvälisiin foorumeihin ja kehittää yhteistyötä strategisesti tärkeiden toimijoiden kanssa. Järjestää yhteisiä tapahtumia kansainväliselle yleisölle.

Ota yhteyttä jos on kysyttävää!

Uutisia ja tapahtumia

Huhtikuun uutiskirjeestämme voit lukea Mekrapidin sukupolvenvaihdoksesta, hankkeista ja ennen kaikkea kaikista tulevista hauskoista tapahtumista: Yrittäjäksi-teemailloista, Social Wednesday -tapahtumasta, Tule tänne! -rekrytointimessuista, Vastuullisuusviestintä-webinaarista y.m.! Haluatko saada uutiskirjeemme suoraan sähköpostiisi? Tilaa se

Lue lisää Lue tuorein uutiskirjeemme 4/24