Developing Circular Design – DeCiDe

Kiertotalous alkaa suunnittelusta ja suuri osa ilmastojalanjäljestä ja valmistuskustannuksista juontaa päätöksistä, jotka tehdään jo suunnitteluvaiheessa. Tämä luo pohjan tuotteen elinkaarelle ja suunnitteluvaiheessa määritellään kokonaisympäristövaikutus raaka-aineiden käytöstä tuotantoon, jakeluun, käyttöön ja kierrätykseen, korjaamiseen ja jätteeseen.

Tulevaisuuden suuria kilpailuetuja ovat kiertotaloudellisesti valmistetut tuotteet, joilla on pitkä käyttöikä, korjausmahdollisuus ja jälleenmyyntimahdollisuus. Nykyaikaiset tuotteet on voitava huoltaa, korjata, päivittää, muokata, purkaa ja kierrättää. Siksi suunnittelu on yksi keskeisistä innovaatioprosesseista tulevaisuudessa.

Hankejäsenet

DeCiDe on yhteishanke jossa Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia (päävetäjä), Centria ammattikorkeakoulu ja Novia Yrkeshögskola yhdessä edistävät kiertotalousajattelutapaa ja kestävää muotoilua Pietarsaaren seudulla. Hankkeen tiimi koostuu kolmesta hankepäälliköstä: yksi Concordialla (Malin Fleen), yksi Novialla (Ida Britta Petrelius) sekä yksi Centrialla,(Mira Valkjärvi) joilla kullakin on vastuu eri tehtäväkokonaisuudesta.

Ota yhteyttä!

Uutiset

Vuodesta 2019 lähtien Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia on vahvistanut seudun kiertotalouden mukaista ajattelutapaa muun muassa ”Pohjanmaa matkalla muutokseen”-tiekartan avulla. Nyt Concordia toteuttaa yhdessä Centria-ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian kanssa Developing Circular

Lue lisää Kehitä yrityksesi kilpailuetua hyödyntämällä kiertotaloutta suunnittelussa ja liiketoimintamalleissa

Dan Liljeqvistille, Herrmans Bike Componentsin toiminnanjohtajalle, pyöräteollisuus on osa arkea. Yrityksessä rohkaistaan myös työntekijöitä pyöräilemään. -Tämä on nyt neljäs peräkkäinen vuosi, kun järjestämme pyöräily haasteen, jossa rohkaisemme työntekijöitä pyöräilemään. On

Lue lisää ”Tämä on nyt neljäs peräkkäinen vuosi, kun järjestämme pyöräily haasteen, jossa rohkaisemme työntekijöitä pyöräilemään”

Hanketoteuttajat ja rahoittajat: