Kimppakyytipalvelun aika on koittanut

Pietarsaaren seudun ilmastostrategia ”Ilmastotietoisia yhdessä – Pietarsaaren seudun ilmastostrategia 2021-2030” hyväksyttiin syksyllä 2021. Ilmastostrategian mukaan suuri osa seudun päästöistä tulee tieliikenteestä. Saavuttaakseen päästövähennyksiä tieliikenteen osalta, seudulla otetaan käyttöön autoliikenteen kimppakyytipalvelu pilottihankkeena. Kimppakyytipalvelu on joustava verkkopohjainen palvelu, jossa käyttäjillä on milloin tahansa mahdollista ilmoittaa kimppakyytitarpeesta ja -palveluista. Tämä pilottihanke on käynnissä lokakuun ajan 2022. Lue lisää kimppakyydistä.

”Mielestäni kimppakyytipalvelun aika on koittanut. Monet seudun asukkaat matkustavat päivittäin töihin ja takaisin yli kuntarajojen, ja kun otetaan huomioon kohonneet elinkustannukset, kimppakyydin avulla niitä voi nyt vähentää”, sanoo projektipäällikkö Malin Lindholm Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordiasta.

Kimppakyytipalvelu jatkaa Pietarsaaren seudun syyskuun lopussa päättyneen neljän kuukauden pyöräilykampanjan – Pyöräilemme – vastuullisen liikkumisen kampanjointia. Pyöräilemme-kampanjan tavoitteena oli muun muassa vähentää seudun päästöjä, edistää terveyttä ja antaa ihmisille mahdollisuuden kokea liikkumisen iloa ja tutustua omiin suosikkikohteisiin seudulla. Lue lisää pyöräilykampanjasta.

Kestävän liikkumisen ohjelma laadinnassa

Kimppakyytipalvelujen ja pyöräkampanjan lisäksi seudun kunnat ovat laatimassa kävelyn, pyöräilyn ja kestävän liikkumisen ohjelmaa, jonka visioksi esitetään seuraavaa: ”Liikkuminen Pietarsaaren seudulla on sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää vuoteen 2040 mennessä”. Ohjelman laatimisen yhteydessä toteutettiin asukaskysely, johon vastasi noin 1700 seudun asukasta. Kyselyyn vastanneet toivoivat erityisesti ympärivuotisia ja turvallisia kävely- ja pyöräilyreittejä sekä joukkoliikenteen runsaampaa tarjontaa. Työ valmistuu marraskuussa 2022.

Yllä mainitut pyöräilykampanjan toteutus ja kimppakyytipalvelun pilotointi tehdään yhteistyössä Pietarsaaren seudun viiden kunnan (Kruunupyy, Luoto, Pedersöre, Pietarsaari ja Uusikaarlepyy), ”Vastuullinen Pietarsaaren seutu – tietojen ja tulosten lisääminen”-hankkeen sekä Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian kanssa. Vastuullinen Pietarsaaren seutu – tiedon ja tulosten lisääminen- hankkeen rahoittaa Ympäristöministeriö ja Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia.”Sustainable Mobility”-hanke on Pietarsaaren seudun viiden kunnan yhteishanke.

Haluatko lisää tietoa kimppakyytipalvelusta ja pyöräkampanjasta? Ota yhteyttä:
Projektipäällikkö Malin Lindholm, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, malin.lindholm@concordia.jakobstad.fi
puh. 010 239 7563

Lisää tietoa ”Sustainable Mobility”-hankkeesta antaa:
Kaupungininsinööri Harri Kotimäki,Pietarsaaren kaupunki, harri.kotimaki@jakobstad.fi
puh. 044 785 1750