Kimppakyytipalvelu Pietarsaaren seudulla

Osana Pietarsaaren seudun ilmasto- ja vastuullisuustyötä, seudullamme on nyt käynnistymässä autoliikenteen kimppakyytipalvelun pilottihanke! Kokeilemalla kimppakyytipalvelua säästät sekä rahaa että bensaa samalla kun teet ympäristöteon. Palvelu on myös helppokäyttöinen.

Haluatko olla mukana kokeilemassa Pietarsaaren seudun uutta kimppakyytipalvelua?
Tämä webbipohjainen palvelu on joustava ja sen avulla voit milloin tahansa ilmoittaa kimppakyytitarpeistasi ja tarjoamistasi kimppakyytipalveluista. Voit sen avulla esim. pyytää kimppakyytiä työmatkatarpeisiisi tai tarjota kimppakyytiä naapurikaupunkiin, kun sinulla on sinne menoja. Kimppakyytitietojen syöttäminen sovellukseen vie vain muutaman minuutin.  Palvelu soveltuu erityisesti päivittäisille tai viikoittaisille matkoille, mutta sinne voi myös ilmoittaa pitempiä ja spontaaneja matkoja. Kimppakyydit voivat olla maksuttomia tai sitten kuljettaja ja matkustaja jakavat polttoainekulut.

Näin pääset kokeilemaan kimppakyytipalvelua:
1. Rekisteröidy palveluun ja kirjaudu sisään
2. Tarjoa kimppakyytiä tai pyydä kimppakyytiä
3. Aloita kimppakyyti

Tämän linkin kautta voit tutustua palveluun (kimppakyydit.com)*. Tarjolla olevat kimppakyydit tulevat näkyviin, kun olet kirjautunut sisään ja rekisteröitynyt ryhmään. Pietarsaaren seudulla on oma ryhmä nimeltä ”Pietarsaaren seutu/Jakobstadsregionen”, ja seutumme kimppakyytitarjoajien tai -pyytäjien yhteystiedot tulevat näkyviin ilmoittautumisen jälkeen. Huomioi että palvelu vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla.

Pilottihanke on käynnissä syys-lokakuussa 2022.

Kimppakyytipalvelu on yhteinen pilottihanke Pietarsaaren seudun viiden kunnan (Uusikaarlepyy, Pietarsaari, Luoto, Kruunupyy ja Pedersöre), Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian ja hankkeen** ”Vastuullinen Pietarsaaren seutu – tiedon ja tuloksen lisääminen” kanssa.

Pietarsaaren seudun ilmastostrategiasta voit lukea lisää siitä, kuinka seudustamme tulee ilmastotietoisempi. Voit lukea sen TÄÄLTÄ. Jos haluat katsoa sen uutismuodossa, voit tehdä sen TÄSTÄ.

*Huom! Palvelu on edelleen kehitteillä ja toimii tällä hetkellä parhaiten puhelimen verkkoselaimella.
** Vastuullinen Pietarsaaren seutu – tiedon ja tuloksen lisääminen – hanketta rahoittavat ympäristöministeriö ja Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordia.

Kimppakyytipalvelu.com:in usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Artikkelin päivitys 28.11.2022
Kimppakyydit.com kimppakyydipalvelua testattiin Pietarsaaren alueella syys-lokakuussa 2022. Tänä aikana palveluun ja Pietarsaaren seudun ryhmään ilmoittautui 50 käyttäjää. Kiitos kaikille osallistuneille.

Kysymyksiä?
Soita tai lähetä sähköpostia Malin Lindholm, Puh. +358 50 365 1619 tai malin.lindholm@concordia.jakobstad.fi HUOM: Malin on tavoitettavissa 30.11.2022 asti.