”Tavoitteena on, että monet pyöräilevät töihin ja kouluun ja tämän takia tarvitsemme seudussa hyviä pyöräteitä”

Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajalle, Martin Norrgårdille, pyöräily on aina merkinnyt paljon.Norrgård pyöräilee edelleen paljon – nykyään myös poikansa kanssa. 
– Viimeistään tänä aamuna pyöräilin poikani kanssa päiväkotiin, useimmiten päivä alkaa tällä tavalla. Pyörä on ja on aina ollut minulle tärkeä kulkuväline. Minulla ei ollutkaan mopoa nuorempana, sanoo Norrgård. 

Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtaja Martin Norrgård

– Tapaan kutsua itseäni “pyöräilynynnyksi” ja voi olla, että seuraava sijoitus on gravel pyörä. Se sopii mainiosti hiekka- ja sorateille. Uudessakaarlepyyssä tälle on hyvät lähtökohdat, kertoo Norrgård. 

Uudessakaarlepyyssä meillä on kunnianhimo hankkia pyöriä, joita henkilökunta saa käyttää työpäivän aikana. 
– Toivomme, että henkilökunta voisi hyödyntää etua, ja samalla tehdä ympäristölle ja työterveydelle hyvää, kun lähtee pyörällä esimerkiksi lounaalle. 

Martin Norrgård haluaa mielellään tarkastella seudun kevyen liikenteen väyliä. 
– Tavoitteena on, että monet pyöräilevät töihin ja kouluun ja tämän takia tarvitsemme seudussa hyviä pyöräteitä, sanoo Norrgård. 

Norrgård on urheilija ja näkee myös pyöräilyssä paljon hyvinvointia parantavia etuja. 

– Pyörä on tärkeä liikuntaväline minulle vapaa-ajallani, vapaapäivänä pyöräilen mielellään pidempiä matkoja. Pyöräilyn avulla kunto kohenee ja samalla saa nähdä paljon kauniita maisemia ja tuulettua. 

Martin Norrgård haastaa seudun kollegoitaan. 

– Hän, joka pyöräilee vähiten, tarjoaa seuraavan kokouksen, nauraa Norrgård.

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.