”Vi vill ju uppnå lättrafikpendling och därför behöver vi binda ihop regionen med cykelleder”

För Nykarlebys stadsdirektör Martin Norrgård har cyklingen alltid betytt mycket. Norrgård cyklar fortfarande en hel del – numera också tillsammans med sin son. 
-Senast imorse cyklade jag med min son till dagis, allt som oftast börjar vi dagen just så. Cykeln är och har varit ett jätteviktigt fordon för mig. Jag hade heller aldrig en moped som ung, säger Norrgård. 

Nykarlebys stadsdirektör Martin Norrgård

-Jag brukar kalla mig själv för en “cykeltönt” och det kan hända att nästa investering blir en gravelcykel, de passar utmärkt på sand- och grusbanor. I Nykarleby finns det bra förutsättningar för just det, berättar Norrgård. 

I Nykarleby stad har man som ambition att införskaffa cyklar som kan användas av personal under arbetsdagen. 
-Det är en förmån vi vill kunna erbjuda vår personal och genom att ta cykeln när det är dags för lunch gör man gott för både miljö och arbetshälsa.

Martin Norrgård vill gärna se över lättrafiklederna i regionen. 

-Vi vill ju uppnå lättrafikpendling och därför behöver vi binda ihop regionen med cykelleder, säger Norrgård. 

Norrgård är själv idrottare och ser många hälsofördelar med att cykla.

-Cykeln är ett viktigt träningsredskap för mig på fritiden, när jag är ledig cyklar jag gärna långa sträckor. Via cyklingen får jag bra motion, får se många fina platser längs vägen och det är en bonus att det fläktar härligt. 

Martin Norrgård utmanar samtidigt sina kollegor i regionen. 
-Den som cyklar minst bjuder på nästa möte, skrattar Norrgård.

Mer information om cykelkampanjen och tävlingsvillkoren finns HÄR och på Instagramkontot @sustainability.inspiration.