”Tämä on nyt neljäs peräkkäinen vuosi, kun järjestämme pyöräily haasteen, jossa rohkaisemme työntekijöitä pyöräilemään”

Dan Liljeqvistille, Herrmans Bike Componentsin toiminnanjohtajalle, pyöräteollisuus on osa arkea. Yrityksessä rohkaistaan myös työntekijöitä pyöräilemään.

-Tämä on nyt neljäs peräkkäinen vuosi, kun järjestämme pyöräily haasteen, jossa rohkaisemme työntekijöitä pyöräilemään. On mahtavaa nähdä, että entistä enemmän osallistuvat haasteeseen! 

Dan Liljeqvistille, Herrmans Bike Componentsin toiminnanjohtajalle

Liljeqvistille pyöräily on myös tärkeää henkilökohtaisella tasolla. Hän on aktiivinen pyöräilijä niin kuin myös hänen lapsensa. Liljeqvistille pyöräily tarkoittaa hyvinvointia ja perheen ja ystävien kanssa olemista. Mutta se on myös itsensä vastaan kilpailemista ja itsensä haastamista. Se tarkoittaa, että autotallissa ei enää ole tilaa autoille – vaan polkupyörille.

– Olen onnekas, kun saan puuhata pyöräilyn parissa sekä työssäni ja vapaa-ajallani! Monta vuotta sitten minun piti tehdä ns. svensk klassiker, mikä tarkoittaa neljä pitkää kilpailua eri urheilulajeissa 12 kuukauden aikana. Siihen kuului mm. Vätternrundan, joka on 300 kilometrin pituinen. Tämän myötä aloin pyöräilemään enemmän ja hankin itselleni hyvän pyörän. Kun aloitin Herrmansilla pyöräilyinto kasvoi entisestään. Nykyään olen aktiivinen pyöräilijä ja osallistun myös kisoihin, tämä on selvästi intohimoni! 

Herrmanssille pyöräilyteollisuus tarkoittaa myös ilmastotyötä. Liljeqvist painottaa, että yritys haluaa olla kestävyysajattelussa edelläkävijöitä. 

-Olemme tarkastellut meidän hiilidioksidijalanjälkeämme ja tämän perusteella pyrimme löytämään parempia ratkaisuja. Muun muassa tuotamme komponentteja, joilla on pienempi hiilidioksidijalanjälki. Meille tämä tarkoittaa materiaalien valitsemista, että löydämme kierrätettyjä tai esimerkiksi biologisesti hajoavia materiaaleja. Pystymme myös itse kierrättämään jossain määrin.

Danin haaste seudun yritystoimijoille: 

  • Haluan mielellään haastaa seudun yritystoimijoita koskien työmatkakilometrejä. Kuka saa eniten pyöräiltyä matkalla töihin ja kotiin töistä? 

Lue lisää Pietarsaaren seudun pyöräilykampanjaan osallistumisesta – Pyöräilemme TÄÄLTÄ.