Talent Insightsin syksy 2022

Talent Insightsin työn aktiviteetteihin sisältyy Pietarsaaren seudun työmarkkinoiden houkuttelevuuden lisäksi painotus työnantajaimagon, työpaikkojen houkuttelevuuden, parissa.

SoMe-kampanjamme #parasplatsintheworld pyörii vielä muutaman kuukauden ajan Instagram- ja Facebook-tileillämme. Oletko löytänyt sieltä kiinnostavia juttuja, paikkoja tai tarinoita? Olisiko sinulla joku kiinnostava tarina, jonka voisimme jakaa? Laitathan viestiä tulemaan.

Tulevan syksyn ja talven eri rekrytapahtumat lähestyvät ja alustava aikataulu ja vuosikello löytyvät tämän linkin takaa. Olemme kiinnostuneita osallistumaan eri tapahtumiin juuri yhdessä yrityksiemme ja työnantajien kanssa, joten olettehan yhteydessä, jos joku näistä tapahtumista kiinnostaa juuri teitä erityisesti. Aiemmista tapahtumista kokemuksena on ollut se, että Pietarsaaren seutu on monelle tuntematon ja positiivinen työmarkkinatilanteemme (Manner-Suomen alhaisin työttömyys kesäkuussa -22 sekä usean eri alan konkreettiset avoimet työpaikat) herättävät kiinnostusta tapahtumissa kävijöiden keskuudessa, ja tapahtumat johtavat hakemuksiin, haastatteluihin ja rekrytointeihin.

Myös työpajamme rekrytointien ja työnantajaimagon teema-alueella pyörähtävät käyntiin piakkoin. Sarjan ensimmäinen työpaja järjestettiin 10.6. ja nyt syksyn aikana on tulossa viisi eri aihealueen työpajaa. Tulkaa mukaan oppimaan lisää ja kohottamaan teidän valmiuksia uuden työvoiman houkutteluun ja rekrytointeihin. Työpajat ovat totutusti maksuttomia osallistujille, mutta vaativat ilmoittatumisen ja paikkoja on vain rajattu määrä.

TULE TÄNNE! Täällä on työtä -tapahtumamme siirtyy tänä vuonna Ouluun ja tuon tapahtuman suunnittelut ovat parhaillaan käynnissä. Yrityksemme ovat enemmän kuin tervetulleita esittäytymään tapahtumassa, esittelemään toimintaansa ja kertomaan heidän rekrytointitarpeistaan nyt ja tulevien vuosien aikana. Pietarsaaren seutu ja sen työmarkkinat, työvoimantarve, ovat tuntemattomia suurelle osalle maatamme, joten me haluamme muun muassa tämän tapahtuman avulla levittää tätä tietoa. On tietenkin tärkeää, että te työnantajat tulette mukaan ja kerrotte konkreettisesti niistä osaajien tarpeista ja uramahdollisuuksista, kesätöistä, harjoittelu- ja lopputyöpaikoista, mitä teillä on. Tulettehan mukaan kanssamme Ouluun, sillä yhdessä Maailman paras paikka on vahvempi ja näkyvämpi.

Etsimme myös marraskuun aikana uudella kilpailulla Pietarsaaren seudun houkuttelevinta työnantajaa 2022. Työnantajaimago ja houkutteleva työnantaja ovat siis Talent Insightsin yhtenä painopistealueena, ja tämän kilpailun avulla tahdomme nostaa alueemme työnantajia, niin pieniä kuin suuria, frontille. Lisätietoja Pietarsaaren seudun Most Attractive Place to Work 2022 -kilpailusta voitte lukea tästä uutisesta. Osallistujat (eli seudun työnantajat) saavat näkyvyyttä ja voittaja julkistetaan juhlavin menoin joulukuun alussa. Tulkaa mukaan!

Kansallisesti panostetaan työnantajakuvan ja osaajien houkuttelun eri ohjelmien ja koulutuksien muodossa. IMAGO-ohjelma tarjoaa maksuttomia ja käytännönläheisiä koulutuksia työnantajille ja seuraavat valmennukset alkavat jo lokakuun alussa. Valmennukset on suunnattu erityisesti työvoimapulan kanssa kamppaileville pienille ja keskisuurille yrityksille eri puolella Suomea. Lue lisää näistä Teamsin välityksellä, ilman aluerajoituksia, tapahtuvista IMAGO-koulutuksista tämän linkin kautta.

Talent Boost Summit on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jonka tavoitteena on löytää keinoja siihen, miten yhdessä kansainvälisten osaajien avulla voidaan ratkaista osaajapulaa, luoda uusia innovaatioita ja kasvua sekä edistää Suomen elinvoimaisuutta. Tapahtuma on suunnattu erityisesti yrityksille ja muille työnantajille sekä keskeisimmille sidosryhmille, joita teema kiinnostaa (kunnat, kaupungit, julkinen sektori, korkeakoulusektori, ammatilliset oppilaitokset, yksityiset palveluntarjoajat). Kansainväliset osaajat ovat myös tervetulleita tapahtumaan. Talent Boost Summit 2022 -tapahtumassa pureudutaan mm. olemassa oleviin palveluihin ja hyviksi todettuihin käytänteisiin ja siihen, miten niiden avulla voidaan vahvistaa veto- ja pitovoimaa ympäri Suomen. Lue lisää tapahtumasivustolta.

Paljon ohjelmaa, tapahtumia ja koulutuksia on siis tiedossa. Toivottavasti jaksoit lukea tänne asti ja tutustua osaan Talent Insightsin toimintaan. Olettehan rohkeasti yhteydessä, jos teillä tulee kysyttävää tai haluatte keskustella jostakin aiheesta tarkemmin.

Syysterveisin,
Heidi Matinlassi, projektipäällikkö Talent Insights, heidi.matinlassi@concordia.jakobstad.fi, 050-433 8458.