”Se oli aivan ihana hetki”

Vihertävät pellot ja tuulen tunto hiuksissa – siltä pyöräileminen tuntuu iästä riippumatta. Riksapyörä palvelutaloissa mahdollistavat iäkkäiden ja liikuntarajoitteisten kokemuksen pyöräilystä omilla ehdoillaan. Riksapyörä kulkee sähköllä ja siihen mahtuu kuskin lisäksi kaksi henkilöä. Herberts hus palveluasunnoilla Kruunupyyssä riksapyörä on kohentanut asukkaiden elämänlaatua.

– Tekee hyvää päästä raittiiseen ilmaan virkistämään mieltä. Riksapyörää on arvostettu sillä se mahdollistaa myös pidempiä matkoja, sanoo Heidi Hagnäs, joka on lähihoitaja ja kuski. 

Heidi Hagnäs työskentelee muistisairausosastolla ja hänen mielestänsä pyöräilyretkien avulla asiakkaista tulee puheliaampia. 

– Kerran pyöräilin asukkaan, joka ei juurikaan puhunut mitään, kanssa. Mutta pyöräilyretken aikana hän jutteli. Lopuksi asukas totesi, että “tämä on kuin musiikkia korville”. Se oli aivan ihana hetki! 

Hagnäs haluaa suositella riksapyörää kaikkiin palvelutaloihin ja asumisyksikköihin ja painottaa, että henkilökuntaa ja omaisia pitää kouluttaa kuskeiksi.

– On olemassa paljon etuja, ja haluan huomauttaa siitä, että se ei ole yhtään raskasta, koska moottori auttaa!

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ.