”Sähköpyörät näkyvät yhä enemmän kaupunginkuvassa, myös sähköpotkulautoja näkyy”

Pyöräily on suosittua Pietarsaaressa ja Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand kertoo, että monet kaupungintalolla työskentelevistä pyöräilevät töihin kesäisin ja talvisin. 

Pietarsaaren kaupunginjohtaja Anne Ekstrand

– Keskustassa on rajoitettu määrä parkkipaikkoja, mutta pyörällä kulkiessa ei tarvitse miettiä, mistä löytäisi paikan. On mielenkiintoista nähdä, jos yhä enempi valitsee pyörän nousseiden polttoainehintojen takia, sanoo Ekstrand. 

Ekstrand painottaa, että keskustassa tarvitsemme enemmän kevyen liikenteen väyliä. 

– Sähköpyörät näkyvät yhä enemmän kaupunginkuvassa, myös sähköpotkulautoja näkyy. Koulut ovat myös taas alkaneet, joten liikenteessä on paljon pyöräileviä lapsia, joiden pitäisi päästä turvallisesti perille. 

– Toivon, että käyttäisimme kypärää pyöräillessä, ja soittokelloa on hyvä käyttää, kun lähestyy kävelijöitä takaa, sanoo Ekstrand. 

Pietarsaaressa on paljon hienoja retkeilypaikkoja ja monet sopivat mainiosti pyöräilyyn. 

– Täällä on paljon hienoja helmiä! Muun muassa Fäboda, Vanha Satama, Aspegrenin puutarha ja Villa. Voi myös pyöräillä naapurikuntaan nähdäkseen heidän retkeilypaikkojansa, sanoo Ekstrand.

Elokuun lopussa Pietarsaaressa on tapahtuma, Kulttuurin ja kaupan yö. Tämän yhteydessä Anne haluaa antaa seudun kollegoilleen pyöräilyhaasteen.

– 24.8 Spotlight on Pietarsaaressa. Haastan teitä kaikkia pyöräilemään sinne! 

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.