”Rakastan luontoelämyksiä, joita saan kiitos pyöräilyn”

Antti Koivukangas, Snellmanin viestintäsuunnittelija, tunnettu radioääni sekä kaupunginvaltuutettu Pietarsaaressa, pitää pitkistä ja raskaista pyöräilymatkoista. 

-Pyörä on minulle virkistysväline. Minulle täydellinen pyöräilypäivä sisältää pari tuntia esimerkiksi Kisorin, Ådön ja Fäbodan ympäri tai samettimetsässä. Sen pitää olla tarpeeksi pitkä, tarpeeksi raskas ja jälkeenpäin pitää myös olla hieman likainen.

Antti Koivukangas, Snellmanin viestintäsuunnittelija

Koivukangas painottaa, että luonnon läheisyys Pietarsaaren seudulla on selkeästi luksusta. Kaikki kaunis on aivan kulman takana.

-Asun Oinaansaaressa ja kivenheiton päästä sieltä alkaa vaellusreitti, joka on täydellinen juoksua, hiihtoa tai pyöräilyä varten. Rakastan luontoelämyksiä, joita saan kiitos pyöräilyn.

-Pyöräily on minulle oiva kuntoilumuoto. Pyöräily ei rasita polvia, mitä joudun kuitenkin miettimään näin 43-vuotiaana, vanhana miehenä, Koivukangas nauraa.

Koivukangas arvostaa myös pyöräilyn sosiaalista puolta. 

-Se oli itse asiassa yksi pojistani, joka aloitti maastopyöräilyn, joten saan kiittää häntä, että hän raahaasi minut mukaansa!

Koivukangas on syntynyt ja varttunut Pietarsaaressa. Hän muistelee, miten tärkeää pyöräily oli hänelle jo pienenä. 

-Niin kuin yleensä on pienessä kaupungissa, kaikkialle pyöräillään, niin oli myös minun kohdallani. Sama koskee nyt myös lapsiani. Pyöräily avartaa heidän maailmansa, he tutkivat uusia paikkoja kaupungissa ja oppivat myös selviytymään. Pietarsaari on maailman paras pyöräilykaupunki!

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.