”Jag älskar naturupplevelserna jag får tack vare cykling”

Antti Koivukangas, kommunikationsplanerare på Snellmans, känd radioröst och fullmäktigeledamot i Jakobstad gillar att cykla långt och tungt.

-För mig är cykeln ett rekreationsverktyg, så en perfekt cykeldag för mig innefattar ett par timmar runt exempelvis Kisor, Ådön, Fäboda och sammetsskogen. Det ska vara tillräckligt länge, tillräckligt tungt och så ska jag vara “liti skito bakett!”

Antti Koivukangas, kommunikationsplanerare på Snellmans

Koivukangas framhåller att närheten till naturen i Jakobstadsregionen är rena rama lyxen. Allt det vackra finns bara bakom husknuten.

-Jag bor i Baggholmen och ett stenkast därifrån börjar vandringsleden, vilket är perfekt för löpning, skidåkning och cykling. Jag älskar naturupplevelserna jag får tack vare cykling,

-Cykling som motionsform är toppen för mig. Cyklingen tär inte på knäna vilket jag måste tänka på eftersom jag ändå är en gammal gubbe på 43 bast, skrattar Koivukangas.

Cyklingen har också en social aspekt vilket Koivukangas uppskattar. 

-Det var faktiskt en av mina söner som började med terrängcykling, så jag får tacka honom för att han drog mig med!

Koivukangas är född och uppvuxen i Jakobstad och tänker tillbaka på hur viktig cyklingen var för honom som liten.

-Precis som det oftast är i en liten stad så cyklar man överallt, så var det även för mig. Likadant är det för mina barn nu. Cyklingen öppnar upp världsbilden för dem, de utforskar nya delar av staden och lär sig att ta för sig. Jakobstad är världens bästa cykelstad!

Mer information om cykelkampanjen och tävlingsvillkoren finns HÄR och på Instagramkontot @sustainability.inspiration.