”Pyöräily on aina ollut minulle tärkeä“hyötykulkuväline””

Terveyteen liittyvät kysymykset ovat entiselle monivuotiselle kansanedustajalle (rkp), lääkärille ja Svenska Pensionärsförbundetin ohjausryhmänjäsenelle Pehr Löville tärkeitä kysymyksiä. Sekä hänen työssään yhteiskunnan tasolla, että hänen arjessaan. Hän kulkee pyörällä niin usein kun pystyy ja lempi retkeilypaikka sijaitsee Lepplaxissa.

Pehr Löv

Pyöräily on aina ollut minulle tärkeä“hyötykulkuväline”. Muistan minun ensimmäisen luokkaretkeni, olin neljännellä luokalla. Pyöräilimme Lappajärvelle ja nukuimme pohjattomissa teltoissa. Oli kylmä viidenasteen pakkasyö ja seuraavana aamuna joidenkin pyörien renkaat olivat tyhjiä, jonkun kepposen jäljiltä, nauraa Löv. 

Löv sanoo, että koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa liikkumaan. Eduskuntavuosien aikana hän liikkui paljon ja meni Ilkka Kanervan kanssa aina torstaisin aamujumppaan. 

-Lihaskunto kasvattaa myös muistikeskuksiamme mm. San Diegolaisen tutkimuksen mukaan. Niillä, joilla on aktiviinen arki, on parempi elämänlaatu ja hienointa on se, että voit aloittaa koska vaan, riippumatta iästä tai taustastasi. Me eletään keskellä passiivisuusepidemiaa, joka maksaa yhteiskunnalle runsaasti, lähemmäs 3,7 miljardia euroa vuodessa THL:n mukaan Tämä koskee kaiken ikäisiä, sanoo Löv.

Löv muistuttaa, että Svenska Pensionärsförbundet tekee työtä erilaisten edunvalvonta muotojen parissa – myös fyysisen terveyden parissa. 

-Pidän paljon luentoja fyysiseen terveyteen ja säännölliseen liikkumiseen liittyen. Eläkeläiset ovat vastaanottavaisia, mutta haaste on nuoremmissa ikäluokissa. Tehtävämme on edistää ruotsinkielisten eläkeläisten elämänlaatua, jonka keskuudessa on fyysinen liikkuminen, toteaa Löv.

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.