”Pyöräillen on mahtava nähdä ympäristöä kotikunnassa, ja myös naapurikunnissa”

Seuraavaksi vierailemme kunnanjohtajan Malin Brännkärrin luona. Malinille pyöräily on liikuntaa ja rentoutusta. Pyöräilyssä hieno puoli on se, että saa olla luonnon lähellä samalla kun pääsee nopeasti paikasta toiseen.

Kruunupyyn kunnanjohtaja Malin Brännkärr

-Pidän vaihtelusta, joten pyöräilen mielellään eri reittejä. Useimmiten pysyttelen metsäteillä, poluilla ja pienemmillä teillä. 

Kruunupyyn kunta työskentelee kestävän kehityksen parissa ja meille Pietarsaaren ympäristöstrategia on tärkeä. 

– Meillä on melko kunnianhimoinen ympäristöstrategia, minkä olemme laadittu yhdessä täällä Pietarsaaren seudulla ja tämän pohjalta olemme luotu toimintasuunnitelman kunnalle. Haluamme mm. kannustaa liikkumaan ilman autoa. Meillä on meneillään muutama hanke pyöräilyteiden laajentamista varten.

Malin haastaa muita kunnanjohtajia tutkimaan lähiympäristöä pyöränsatulalta. 

-Pyöräillen on mahtava nähdä ympäristöä kotikunnassa, ja myös naapurikunnissa. 

Brännkärr on matkustanut paljon ja asunut kauan Helsingissä. Suurkaupungeissa näkyy, että infrastruktuuri on rakennettu arkipyöräilijöiden hyödyksi. 

-Muun muassa Helsingin seutu on panostanut pyöräteihin. On todella tärkeää, että pyörätiet ovat kunnossa, ei ole kiva pyöräillä valtatietä pitkin. Pitää pystyä liikkumaan turvallisesti, sanoo Brännkärr.

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.