”Me tarvitsemme roolimalleja ja tunne siitä, että pyöräily on siistiä ja hyvinvointia edistävää”

AE Citybike aloitti toimintansa 2009, kun Beni Edström ja After Eightin tiimi rupesivat vuokraamaan pyöriä Pietarsaaressa. Tänä päivänä kaksikymmentä oranssinväristä pyörää näkyy Pietarsaaren seudun kaduilla.

Beni Edström, After Eight

-Aloitin johtajuuskoulutuksessa, ja siihen sain tehtäväksi toteuttaa projektin, kertoo Edström. Vision mukaan Pietarsaari seutuineen nähtäisiin pyöräilykaupunkina, samalla kuin edistimme imagoa Pietarsaaresta pienenä mutta isosti vihreänä kaupunkina. Halusimme luoda mahdollisuuden pyöräilyturismille ja puhua ympäristötietoisuuden puolesta. 

AE Citybike perustana on helppo ja käytännöllinen konsepti. Pyörä vuokrataan After Eight kahvilasta. 

-Vain muutama päivä sitten tuli varaus ranskalaisilta vaihto-oppilailta, jotka varasivat pyöriä yhdeksi päiväksi lokakuussa. Olemme iloisia siitä, että pystymme tarjoamaan heille sen mahdollisuuden, sanoo Edström. 

-Pyöriä käyttävät myös nuoret työpajoissa ja aina on pyöriä käytettävissä, kun lähdemme salille tai näyttelyihin. 

Edström kertoo, että parhaimmillaan on meneillä hanke, jonka tarkoitus on mahdollistaa pyörä kaikille. 

-Hyödynnämme pyöriä, jotka on jätetty asuinrakennuksiin, pyörät voivat olla rikkinäisiä, lukittuja tai muuta vastaavaa. Annamme pyörättömälle mahdollisuuden osallistua ja kunnostaa pyörä. 

Jotta pyöräily olisi osa kaupunginkuvaa tarvitsemme osallistumista ja vahvaa halua. Edströmin mielestä on tärkeää, että pyörä on saatavilla ja pystymme välittämään positiivisen sanoman. 

-Meidän pitää antaa työkalut, jotka inspiroivat ja kannustavat pyöräilemään. Me tarvitsemme roolimalleja ja tunne siitä, että pyöräily on siistiä ja hyvinvointia edistävää. 

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.