Kartoitus: Työvoiman tarve Pietarsaaren seudulla kasvaa.

Pietarsaaren seudun yksityinen sektori kertoo tarvitsevansa lähes 2 500 uutta työntekijää seuraavan kolmen vuoden aikana. Tämä käy ilmi Concordian Attract-työvoimatutkimuksesta, joka toteutettiin Pietarsaaren seudun yksityisen sektorin yrityksille suunnatulla kyselyllä. Tarve on noin. 10 % enemmän kuin keväällä 2021, jolloin viimeksi teimme selvityksen.

Ilahduttavaa on, että yritykset ovat onnistuneet löytämään työntekijöitä. Viimeisen 12 kuukauden aikana vastaajayritykset ovat palkanneet 1465 työntekijää. Taidot, joille on kysyntää, ovat laajat, ja ammatillisen koulutuksen saaneen tuotantohenkilöstön tarve ja ammattikorkeakoulutetun- tai yliopistokoulutetun henkilöstön tarpeiden välinen suhde on jälleen noin 50 % kustakin.

Kysyttäessä, ovatko yritykset kiinnostuneita kansainvälisestä rekrytoinnista, 38 % vastasi kyllä, kun taas 56 % vastaajista eivät ole kiinnostuneita. Puutteellinen kielitaito koettiin haasteena. Myönteistä on kuitenkin se, että yritykset ilmoittavat rekrytoineensa 615 ulkomaalaistaustaista työntekijää, joista 387 on lähtöisin EU:n ulkopuolelta, 159 EU:n sisältä ja 69 muista Pohjoismaista. Kansallisia taustoja on useita.

Tutustu Attract-kartoitukseen tämän linkin kautta.

Lisää tietoa antaa: Aluekehittäjä Fredrik Sandelin, fredrik.sandelin@concordia.jakobstad.fi tai puhelimitse 044 324 3435