”Asukaskysely oli onnistunut”

Tapio Kinnunen, Ryhmäpäälikkö Rambollilla

Tapio Kinnunen, Ryhmäpäälikkö Rambollilla, toimii Pietarsaaren seudun “Kestävä liikkuminen”-hankkeen vetäjänä. Hankkeessa esitetään asukaskyselyn tulokset syyskuun lopussa. Itse hanke toimii strategialla, jonka tavoiteena on luoda Pietarsaaren seudun viidelle kunnalle yhteinen suunnitelma kävelyn, pyöräilyn ja kestävän liikkumisen edistämiseksi. Kestävän liikkumisen edistämisen lisäksi halutaan myös saavuttaa laajaa kuntien välistä yhteistyötä.

  • Asukaskyselyssä tulee esiin, että seudussa pyöräillään ja kävellään paljon, samalla kuin paikallisliikennettä luonnollisista syistä käytetään vähän. Hankkeella on visio sosiaalisesta ja ekologisesti kestävästä liikkumisesta seudussa, jossa pystymme antaa kunnille tarvittavat työkalut. 
  • Asukaskysely oli onnistunut ja vaastaajia oli jopa 1700. Tämän ansiosta saimme hyvän perustan, josta on hyvä jatkaa, sanoo Kinnunen. Asukkaiden mielestä varsinkin pyörä- ja kävelyteiden kunnossapito myös talvisin on tärkeää. Turvallisuus on myös huomioitava ja pyöräteiden on kehityttävä.

Lisätietoja pyöräilykampanjasta ja kilpailuehdoista löydät netistä TÄSTÄ ja Instagram-tilistä @sustainability.inspiration.