”Yksinkertaisilla keinoilla voit auttaa lajien edistämisessä”

Karl-Johan Fageruddille vastuullisuus on keskeinen osa hänen päivittäisessä elämässään. Luodossa asuva Karl-Johan edistää biologista monimuotoisuutta mm. taistelemalla lupiineja vastaan, jotka ovat invasiivisia.

Karl-Johan Fagerudd

Karl-Johan on nähnyt, millaisia vaikutuksia lupiineilla on muihin lajeihin ollut. Tiedän, mitkä lajit ovat olleet täällä ennen ja mitkä eivät ole enää täällä. Lupiinit ovat erittäin aggressiivisia, ne valtaavat kaiken voitavansa, Karl-Johan sanoo.

Sen jälkeen, kun Karl-Johan aloitti taistelun lupiineja vastaan, hän on huomannut että kadonneet kasvit ovat palanneet.  

Biologisen monimuotoisuuden edistäminen ei ole vain kyse lajin hävittämistä, jotta ”saadaan elintilaa muille lajeille”, vaan myös siitä, että ”ei tapeta yhtään organismeja, jotka saatamme myöhemmin tarvita”, Karl-Johan mainitsee. ”Yksinkertaisilla keinoilla voit auttaa lajien edistämisessä”, Karl-Johan sanoo lopuksi.

Lue lisää invasiivisten lajien torjunnasta osoitteesta vieraslajit.fi tai kuntasi sosiaalisen median kanavista Pietarsaaren seudulla.

Pyöräilemme – Pietarsaaren seudun pyöräilykampanja pitää tauon heinäkuussa ja jatkuu taas elokuussa. Heinäkuussa jatkamme vastuullisuuskertomusten jakaminen, ja tällä kertaa saatte tutustua asukkaiden vastuullisuuskertomuksiin. Niiden on tarkoitus toimia inspiraationa ja muistuttaa että myös pienellä teolla voi olla suuri vaikutus.