Yhteistyörobotti on nopea ja tuottelias apulainen

RoboXX –hankkeessa ratkaistaan yritysten tuotannollisia haasteita kehittämällä robotiikan demoratkaisuja yhteistyössä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yritysten kanssa. Robotti voi avustaa tarkoissa, vaarallisissa ja toistuvissa työvaiheissa vapauttaen työntekijöitä muihin tehtäviin.

Nykyaikaiset yhteistyörobotit voivat suorittaa monenlaisia tehtäviä, lisäosia vaihtamalla, sama robotti voi hioa, puleerata, vaihtaa kappaleita työstökoneeseen, ruuvata, tai vaikka hitsata kulloisenkin tarpeen mukaan. Ne mahdollistavat myös pienten tuotantomäärien valmistamisen nopeasti ja kannattavasti parantaen yritysten tuottavuutta ja kilpailukykyä.

Yritykset mukaan yhteiskehittämään robotiikan demoratkaisuja

Erilaisten saatavilla olevien ratkaisujen ja robotiikkatoimittajien määrä on kasvanut huimaa vauhtia, eikä kehitykselle näy loppua. Laitteistoviidakossa navigointi voi olla haastavaa, tällöin helpottaisi, jos ratkaisuja voisi suunnitella ja testata etukäteen. Tässä Centrian ja Optiman yhteisen Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan Liittojen EAKR-rahoittaman RoboXX -hankkeen asiantuntijat voivat olla avuksi. Kartoitamme yritysten tarpeita ja tarjoamme tietoa saatavilla olevista ratkaisuista. Osallistumalla hankkeessa järjestettäviin työpajoihin ja demoratkaisujen yhteiskehittämiseen yritykset saavat tietoa, jonka avulla ratkaista haasteita tuotannossaan ja suunnitella tulevia laitehankintojaan. Näin vältytään aikaa vieviltä ja kalliilta virheinvestoinneilta.

– Kun yrityksen tarpeet ovat selvillä, me voimme auttaa etsimään sopivia rahoituslähteitä ja neuvoa rahoituksen hakemisessa”, kertoo yritysneuvoja Kari Myllymäki Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordiasta, jossa robotiikan ja automaation kehittäminen nähdään erittäin tärkeänä kilpailutekijänä yrityksille ja koko alueelle.

Concordia on sekä kumppani että rahoittaja hankkeessa.

Haluatko lisätietoa robotiikan ja automaation soveltamisesta yrityksesi tuotannossa tai osallistua yhteiskehittämiseen? Ota yhteyttä, niin pääset keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa Centrialla ja Optimalla.

Jouni Vähäsöyrinki, TKI-koordinaattori, Projektipäällikkö RoboXX -hanke, Centria. +358 447 250 251
Tutustu hankkeen esittelyvideoon: