Viime vuonna perustettiin 117 uutta yritystä Concordian kautta

Yhteiskunnan yleinen varovaisuus näkyy Concordian palvelujen avulla perustettujen yritysten määrässä. Vuonna 2023 Pietarsaaren seudulla perustettiin 117 uutta yritystä, mikä on vähemmän kuin aiempina vuosina. Viime vuosina on perustettu keskimäärin 160 uutta yritystä vuodessa pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna. Viime vuonna perustettiin koko Pohjanmaalla yhteensä 322 yritystä.

– Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että meillä on hyvä yrittäjähenki ja alueellamme perustetaan paljon uusia yrityksiä. Erityisen ilahduttavaa on, että monet nuoret perustavat yrityksiä, yritysneuvoja Kari Myllymäki sanoo.

Concordian omistajakunnissa vuonna 2023 perustettavien yritysten määrä jakautuu seuraavasti: Pietarsaari 54 (48 vuonna 2022), Pedersöre 20 (25 vuonna 2022), Uusikaarlepyy 12 (16 vuonna 2022), Luoto 19 (22 vuonna 2022) ja Kruunupyy 12 (11 vuonna 2022). Eniten yrityksiä on perustettu seuraavilla aloilla: moottoriajoneuvojen korjaus (9), konsultointipalvelut (7), rakennuspalvelut (6), työvoiman vuokraus (5) ja siivouspalvelut (5).

– Pietarsaaren seudulla yrittäjyys on hyvin monipuolista ja vilkasta. Innokkuus, ja yrittäjämäinen asenne sekä verkostoituminen ovat mielestäni niitä avaintekijöitä, miksi alueemme menestyy hyvin. Uusien yritysten perustaminen on tärkeää mutta myös toimivien yritysten kilpailukyvyn ylläpitäminen ja mahdollisuuksien luominen yrittämiselle, ovat tärkeitä asioita mihin meidän alueella on satsattava, yritysneuvoja Sanna Kankaanpää sanoo.

Yrittäjäksi ryhtymistä harkitsevien kannattaa ottaa yhteyttä Concordiaan keskustelua ja neuvontaa varten. Neuvonta on ilmaista. Monet perustavat osa-aikaisen yrityksen palkkatyön ohella. Se on hyvä tapa kokeilla omaa liikeideaa ja saada kokemusta yrittäjyydestä.

Täällä voit lukea lisää palveluistamme.