Veneala kokoontui aamiaistilaisuuteen 18.4

Tiistaina (18.4) pidettiin ClusDe-hankkeen* puitteissa Rosenlundissa Pietarsaaressa, veneenrakennusalan aamiaistilaisuus. Vieraana ja pääpuhujana oli Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, joka kertoi, kuinka Suomessa on luotu tapa kierrättää komposiittia. Kierrätetyn komposiittijätteen lopputuote on sementtiklinkkeri, joka sitten jauhetaan sementiksi. Prosessi on kehitetty KiMuRa-hankkeessa (Kierrätetyksi ja Murskatuksi Raaka-aineeksi) ja on tällä hetkellä yksi tehokkaimmista tavoista hyödyntää erilaisia komposiittimateriaaleja.

Tilaisuudessa Tobias Hästbacka Nordic Green Recyclingista kertoi yrityksestä ja sen eri materiaalikierrätyspalveluista.

Viexpon Minna Jakobsson esitteli aiemmin tänä talvena Pohjanmaan venealan edustajille lähetetyn kyselyn tulokset, jonka tavoitteena oli kartoittaa alan yhteistyötarpeita ja yhteistyöhalukkuutta. Kyselyn ja alan edustajien kanssa käytyjen keskustelujen perusteella olemme määrittäneet kolme pääteemaa: 1.Yleinen tietoisuus alasta ja mielikuva 2.Työvoima ja koulutus 3.Vastuullisuus ja kierrätys.

Projektipäällikkö Patrik Lindgren Concordiasta esitteli ClusDe-hanketta, sen tavoitetta ja nykytilaa. Osaamiskartoitus toteutetaan lähiaikoina, jotta saadaan laajempi kokonaiskuva akuuteista ja pitkäaikaisista osaamistarpeista.

*ClusDe – Cluster Development for Growth and Resilience in the Boat and Food Industry

Onko sinulla kysyttävää tai haluatko keskustella veneteollisuuden tarpeista tai klusterikehityksestä? Ota yhteyttä Patrikiin!

Patrik Lindgren, hankepäällikkö, ClusDe

Puhelin: 010 239 7567

Sähköposti: patrik.lindgren@concordia.jakobstad.fi