Uusi toimitusjohtaja: Daniela Mårtenson

Daniela Mårtenson, olet työskennellyt kehitysyhtiö Concordian toimitusjohtajana reilun kuukauden ajan. Miltä se tuntuu?

– Minulla on maailman paras työ, työ on monipuolinen ja erittäin mielenkiintoinen. Olen myös onnekas, että minulla on ollut asiantuntevia ja vieraanvaraisia kollegoita, jotka ovat opastaneet minua ja tuoneet minut yhteisöön, sekä sitoutunut hallitus, joka tukee ja haastaa meitä. On tietysti paljon omaksuttavaa, monia uusia asioita ja rutiineja, mutta olen jo nähnyt paljon siitä, miten alueen verkostot työskentelevät yhdessä edistyäkseen. Concordia on koordinoiva taho monissa teemoissa, mutta alueen kehitys on riippuvainen monien toimijoiden osaamisesta ja työstä. Siitä asti kun tulin tänne, olen ajatellut, että täällä on niin helppoa tehdä yhteistyötä, ja se on edelleen totta.

Daniela on kasvanut Itä-Suomessa ja asunut Turussa noin 10 vuotta Åbo Akademin opintojen ja työn vuoksi. Pietarsaareen hän muutti 2010-luvun alussa, jolloin hän työskenteli muutaman vuoden Concordiassa erilaisten kehittämishankkeiden parissa. Sen jälkeen hän on jatkanut aluekehityskysymysten parissa Centria-ammattikorkeakoulussa tutkimus- ja kehittämistoiminnan kautta, ennen kuin hänet nimitettiin toimitusjohtajaksi entiseen työpaikkaansa.

– Olen ollut täällä Pietarsaaren seudulla vuodesta 2010, ja olen edelleen sitä mieltä, että tämä on maailman paras paikka, joten ainakaan kyse ei ole enää uutuudesta!

Hän uskoo, että on monia syitä siihen, miksi hän on nyt kehitysyhtiö Concordian toimitusjohtaja.

– Olen kiinnostunut monista asioista, mutta en ole minkään tietyn asian asiantuntija. Olen kiinnostunut ihmisten mielipiteistä ja tarpeista samalla kun yritän löytää työvälineitä, joita minulla on työssäni, ja viedä asioita eteenpäin, hän tiivistää.


Kolme nopeaa kysymystä

Mikä on mielestäsi kehitysyhtiön tärkein tehtävä nyt ja tulevaisuudessa?

– Kehittämisyhtiön tulisi olla yritysten ja kuntien käytettävissä edistääkseen yhdessä aluetta parhaana työpaikkana ja asuinpaikkana. Nyt ja tulevaisuudessa kehitysyhtiön on myös korostettava polttavia teemoja tiedon jakamisen, tapahtumien ja hankkeiden kautta.

Millaisena näet kunta- ja elinkeinoelämän yhteistyön aluekehityksen ja kasvun edistämiseksi?

– Saumaton ja keskusteleva yhteistyö kunnallisen puolen ja elinkeinoelämän välillä on tärkeää kestävän kasvun takaamiseksi alueellamme. Concordia voi tässä toimia asioiden edistäjänä.

Minkälaisia terveisiä haluaisit antaa Pietarsaaren seudun kunnille ja yrityksille?

– Meillä on täällä niin paljon hyviä yrityksiä monilla eri aloilla. Julkisella puolella meidän on vastattava yritysten tarpeisiin. Meidän olisi kehitettävä yhdessä niiden kanssa tekemättä omia johtopäätöksiä. Toivon, että yritykset ottavat meihin Concordiaan yhteyttä pienissä ja suurissa asioissa, jotta voimme keskittyä oikeisiin haasteisiin tavalla, joka antaa parhaan mahdollisen vaikutuksen.