Uudet lentoreitit Kokkola-Pietarsaaren, Skellefteån ja Uumajan välillä

Uudet lentoreitit Merenkurkun alueella lyhentävät etäisyyksiä entisestään! Säännöllisten 30–40 minuutin lentoreittien ansiosta Merenkurkun alueet ovat nyt lähempänä kuin koskaan.

Säännölliset, suorat lentoreitit Kokkola-Pietarsaaren, Skellefteån ja Uumajan välillä käynnistettiin 15.8.2022. Tavoitteena on, että reitit kuljetaan tulevaisuudessa sähkölentokoneella. Lentoyhtiö Jonair lentää kaksi vuoroa viikossa, maanantaisin ja tiistaisin. Reiteillä liikennöidään aluksi 19-paikkaisella lentokoneella.

Elleivät Uumaja tai Skellefteå ole päämääräsi, voit jatkaa matkaa Jonairilla Östersundiin tai SAS:in siivillä Tukholmaan.

Merenkurkun alue valmistautuu sähkölentoihin

FAIR-hankkeessa ja erityisesti Skellefteån lentoaseman (SFT) ja Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman (KOK) välillä on tehty kevään aikana intensiivistä työtä uuden, säännöllisen lentoreitin perustamiseksi.

FAIR-sähkölentohankkeessa on toteutettu alueella kattavia selvityksiä. Eräs huomiota herättävä asia on, että kysyntää täytyy rakentaa pitkäjänteisesti lentoreitin kannattavuuden saavuttamiseksi. Vakiintunutta reittiä pidetään yhtenä tärkeimmistä valmisteluista ennen sähkölentokoneiden tuloa markkinoille. Alueellisia reittejä varten tarkoitetut sähkölentokoneet saapuvat markkinoille viiden vuoden kuluessa.

Lisätietoja ja aikatauluja löydät osoitteesta: www.kokairport.fi/fi/about/news/skelleftea-umea

Varaa matkasi: jonair.se

#pietarsaarenseutu #merenkurkku #jonair #saavutettavuus #kokairport