Nya flygrutter i Kvarkenregionen

Med de nya flygrutterna mellan Karleby-Jakobstad flygplats, Umeå och Skellefteå blev avstånden i Kvarkenregionen ännu lite kortare!  De reguljära flyglinjerna knyter samman regionerna med bara 30–40 minuters resväg.

15.8.2022 startade de reguljära, direkta flyglinjerna mellan Karleby-Jakobstad, Skellefteå och Umeå, med sikte på att man i framtiden kan trafikera rutterna med elflyg. Linjerna trafikeras av det svenska flygbolaget Jonair med två rotationer per vecka, måndagar och tisdagar. Rutterna flygs inledningsvis med ett plan för nitton passagerare.

Om Umeå/Skellefteå inte är din slutdestination är det möjligt att fortsätta resan med Jonair till Östersund, och SAS har rutter från Skellefteå till Stockholm.

Kvarkenregionen gör sig redo för elflyg

Under våren 2022 har arbetet inom elflygsprojektet FAIR varit intensivt, speciellt mellan Skellefteå flygplats (SFT) och Karleby-Jakobstad flygplats (KOK) för att etablera en ny reguljär flyglinje.

Elflygsprojektet FAIR har gjort omfattande utredningar inom området. En sak som står ut är att man måste bygga upp efterfrågan under en längre tid för att få bärighet för en flyglinje. En färdigt inarbetad linje ses som en av de viktiga förberedelserna innan de eldrivna flygen är på marknaden. De eldrivna flygen för regionala rutter kommer finnas på marknaden inom 5 år.

Mer information och tidtabeller: www.kokairport.fi/sv/about/news/skelleftea-umea

Boka ditt flyg: jonair.se

#jakobstadsregionen #världensbästaplats #kokairport #jonair #tillgänglighet #flyg