Työvoiman tarpeen ja tarjonnan välinen ero on yhä suuri.

Miten löydämme työvoimaa, jota seutumme tarvitsemme seuraavien viiden vuoden aikana? Pietarsaaren seudun aluekehittäjä Fredrik Sandelinin mukaan tästä on tulossa kasvava haaste.

Investoinnit lisääntyvät sekä Pietarsaaren sudulla että koko Merenkurkun alueella, vienti kasvaa, työttömyys vähenee ja yritysten positiiviset näkemykset tulevaisuutta ajatellen antaa meille toivoa sujuvasta ulospääsystä pandemiasta. Kun samalla väestöennusteet ovat laskussa ja elinkeinoelämän signaalit ovat positiivisia tulee vaikeampia ongelmia ammattitaitoisten työntekijöiden löytämisessä. ”Kehitys on todella haastavaa ja toivon, että kaikki alueen voimat nyt yhdistyvät, näkevät tämän ongelman ja toimivat – meillä pitäisi olla paljon enemmän resursseja luoda muuttoliikettä, pitovoimaa ja torjuta nuorten brain-drain”, sanoo aluekehittäjä Fredrik Sandelin.

Olemme tiiviissä yhteydessä elinkeinoelämään ja kuntiin ratkaisujen löytämiseksi. Meillä on käynnissä hankkeita, ja useita uusia hakemuksia on käynnissä resurssien löytämiseksi tähän.