Trash to Treasure-tapahtuma

Yhden yrityksen roskasta voi tulla toisen yrityksen resurssi. Tällä motolla SOF-hanke järjesti toisen tapahtumansa EnergyWeekin aikana. Tällä kertaa annoimme kävijöille mahdollisuuden tutustua pohjalaisten yritysten sivuvirtoihin ja jätteisiin. ”From Trash to Treasure” -tapahtuman ideana oli antaa pohjalaisille teollisuusyrityksille tilaisuuden esitellä sivuvirtojaan, ylijäämämateriaalejaan, käyttämättömiä resurssejaan, jotta niitä voisi mahdollisesti jatkojalostaa, luoda uusia materiaaleja, yritykset voisivat löytää uusia yhteistyökumppaneita, asiakkaita tai liiketoimintaideoita.

Vaasan kaupungintalon taidegalleriassa 8 rohkeaa toimijaa, kuten Walki, Mirka, Wärtsilä ja ABB, liittyivät Simons Husin ja Nordic Green Recyclingin seuraan jakamaan, tekemään yhteistyötä ja löytämään uusia mahdollisuuksia materiaaleilleen. Taidegalleriaan iltapäivällä tulleet EnergyWeekin osallistujat vaikuttivat uteliailta ja aidosti kiinnostuneilta tutustumaan sivuvirtamateriaalien piilevään potentiaaliin ja niiden edustamaan kiertotalouden mukaiseen ajatteluun. Sivusta katsoen näki, että iltapäivän aikana käytiin ajoittain syvällisiä keskusteluja näytteillä olevien materiaalien ominaisuuksista, virtauksista ja mahdollisesta jalostusasteesta. Toivomme, että näitä keskusteluja viedään eteenpäin ja että ne mahdollistavat tehokkuutta, kustannusvähennyksiä, ja minimoivat ympäristövaikutuksia.

Me SOF-hankkeen puolesta haluamme kiittää kaikkia puhujia, yhteistyökumppaneita ja yrityksiä, jotka mahdollistivat nämä onnistuneet tapahtumat EnergyWeekin aikana. Oli hienoa huomata, että seminaarin aihe herätti suurta kiinnostusta ja että osallistujat saivat tutustua Pohjanmaalla tapahtuvaan kiertotaloustyöhön.

Kuulumisiin!

Pia Holkkola-Löf, Concordia. Hanna Malkamäki, VASEK. Fredrik Hanstén, Dynamo Närpes/Business Krs.