Seudun yrityksille kultainen mahdollisuus kehittyä Veturi-hankkeissa

Kiinnostus oli suuri, kun Concordia viime viikolla kutsui ”Future Partnership Day” –tapahtumaan teemana Business Finlandin Veturi-hankkeet. Monet paikalliset yritykset halusivat kuulla, miten ne voisivat kehittyä tekemällä yhteistyötä Veturi-yrityksen kanssa. Paikan päällä olivat Mirka ja Danfoss, molemmat Veturi-yhtiöitä, jotka etsivät kumppaneita. Täältä voit lukea lisää Mirkan SHAPE-ekosysteemistä. Ja tässä Danfoss Fossil Free Future -hankkeesta.

Hankkeita rahoittavan Business Finlandin asiakkuus- ja ekosysteemipäällikkö Ulf-Erik Widd korosti, että Veturi-hankkeiksi hyväksyttyjen hankkeiden edellytyksenä on, että ne parantavat kilpailukykyä, kestävyyttä ja talouskasvua. Widd on erittäin tyytyväinen niihin noin 20 yritykseen, jotka ovat tähän mennessä toimineet Veturi-yhtiöinä. Koska ne ovat aktiivisesti hakeutuneet yhteistyöhön pienempien yritysten kanssa Suomessa, niiden kasvu on lisääntynyt ja pitkällä aikavälillä johtanut investointeihin Suomeen.

– Haluamme yksinkertaisesti globaalien yritysten johtavan ekosysteemejä ja tuovan pienempiä yrityksiä mukanaan. Näin vahvistetaan Suomen kilpailukykyä, Widd sanoo.

Veturi-yritykseksi valitut yritykset saavat 10–20 miljoonan euron rahoituksen, kun taas Veturi-yritysekosysteemissä yhteistyössä toimivilla yrityksillä on mahdollisuus jakaa enintään 50 miljoonaa euroa. Lue lisää täältä.

– Jos haluaa hypätä kelkkaan ja kehittyä Veturi-yrityksen kanssa, pitää vain ottaa yhteyttä suoraan yritykseen matalalla kynnyksellä. Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta Business Finlandista tai hankkeistamme, voi olla hyvä ensimmäinen askel kirjoittaa hakemus esimerkiksi yhdessä konsortion kanssa, Widd sanoo.

Mats Bystedt Mirkasta on samaa mieltä:

– Veturi-hankkeessa mukana olemisella on heijastusvaikutus. SHAPE-hankkeessamme etsimme nyt kumppaneita muun muassa jätteen vähentämiseen. Monet ovat osoittaneet kiinnostusta ja toivon hienoa yhteistyötä.

Myös Danfossin Pia Karumaa korostaa verkostoitumista.

– Tämä on ollut tehokas ja antoisa päivä, ja olemme saaneet olla yhteydessä moniin seudun yrityksiin.