Pietarsaaren seutu on vahva kulttuurin kantaja – tehdään siitä vielä parempi!

Kulttuuri on Pietarsaaren seudulla vahva sekä elinkeinona että koulutustarjonnan kautta. Meidän on tuotava paremmin esiin kulttuuria sekä ammatillisena elinkeinona että osoittamalla kulttuurin rakentama sosiaalinen kestävyys. Yksi keino olisi kehittää alueella kulttuurisuunnitelmia eli poliittista tahtoa hyödyntää ja kehittää taidetta ja kulttuuria.

Nämä olivat seminaarin ”Julkisen taiteen seminaari. Kulttuurisuunnittelu seudun mahdollisuus vai onko se vain höpöä ja mutua?” viime viikolla. Seminaari oli jatkoa RUSK-festivaalin yhteydessä viime syksynä järjestetylle ”Luovuuden voima” -seminaarille. Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordia oli mukana järjestämässä molemmat kulttuuriseminaarit, joihin osallistui yhteensä 150 henkilöä.

Molemmat seminaarit järjestettiin Campus Allegrossa, joka on monin tavoin vahva taiteen ja kulttuurin kehto. Emme saa kuitenkaan unohtaa, että kulttuuria on olemassa paljon laajemmalla tasolla. Tästä ovat osoituksena yli 1 600 organisaatiota ja yli 320 yritystä, joiden vuotuinen liikevaihto on lähes 5 miljoonaa euroa. Lisäksi on olemassa perus-, keski- ja korkea-asteen koulutus, puhumattakaan työelämän instituutioiden merkityksestä kulttuurin välittäjinä.

Seudun Kehittämisyhtiö Concordia voi ja haluaa toimia aktiivisesti kulttuurin edistämisessä. Kaikki, jotka haluavat lisätietoja, voivat lukea, mitä paikallinen lehdistö on kirjoittanut tapahtumista

Fredrik Sandelin
Aluekehittäjä
+358 44 324 3435 / fredrik.sandelin@concordia.jakobstad.fi