Pietarsaaren seutu – Maailman paras paikka

Viimeisen vuoden aikana Pietarsaaren seutu ja Concordia ovat kehittäneet seudulle Visio 2040. päivittäessään samalla seudullista brändiä – keltaista palloa. Olemme tehneet yhteistyötä asukkaiden, kuntien, yritysten, järjestöjen, yhdistysten ja konsulttien kanssa kehittääksemme aidon kuvan siitä, miten näemme paikkamme.

Tule. Viihdy. Onnistu.

Viimeisten 1,5 vuoden aikana Pietarsaaren seutu ja Concordia ovat työstäneet uutta seudullista visiota 2040 ja päivitystä seutubrändiin. Olemme tehneet laaja-alaista yhteistyötä asukkaiden, kuntien, yritysten, järjestöjen, yhdistysten ja konsulttien kanssa kehittääksemme aidon kuvan siitä, miten näemme seutuamme.

Visiomme on, että Pietarsaaren seutu vuoteen 2040 mennessä yhdessä on luonut yhteiskunnan, jossa ”Elämä on kohdallaan”.  Missä meillä on aito ilmapiiri, vapaus olla oma itsemme ja paikka, josta olemme ylpeitä.

Olemme vakuuttuneita siitä, että brändimme nykyinen graafinen symboli – keltainen pallo, toimii edelleen ja että se luomaan tunnettuutta Suomessa ja maailmalla. Me kehitämme uuden päivitetyn brändin avulla uutta sisältöä ja sanomaa.  

Haluamme nyt osallistuttaa seutulaisia, seudun yrityksiä ja muita toimijoita mukaan rakentamaan sisältöä ja jakaa tarinoitaan, esimerkkejään monipuolisesta, kansainvälisestä, eteenpäin pyrkivästä seudustamme – missä viihdymme ja menestymme –  ja silloin voimme myös houkutella ihmisiä tulemaan tänne. Maailmaan parhaaseen paikkaan.

Pietarsaaren seudun kolme kärkeä Tule, Viihdy. Onnistu.

Seutumme on houkutteleva, olemme yritteliäitä ja täällä viihdymme, Seudulla on potentiaalia ja meidän on kerrottava siitä, ylpeydellä. Nettomuutto vuonna 2021 on jälleen ollut myönteistä muutaman huonomman vuoden jälkeen ja seutu lähestyy 50 000 asukkaan määrää. Tiedämme, että seudun elinkeinoelämä tarvitsee tulevina vuosina yli 2 000 uutta työntekijää sekä julkiselle että yksityiselle sektorille, joilla menee hyvin, joihin investoidaan ja joita kehitetään.

Kunnat ja julkinen sektori luovat merkittävässä määrin elämänlaatua, joka voi todella kilpailla minkä tahansa maan kanssa Euroopassa, mutta myös kansallisesti.

Lisäksi seudulla on laaja kirjo yhdistyksiä ja vapaa-ajan mahdollisuuksia, tällä etäisyydet ovat lyhyet ja puhdas luonto on nurkan takana. Meillä on tapana tehdä asioita yhdessä, olemme ratkaisukeskeisiä ja luomme kehitystä joustavissa verkostoissa – yhdessä. Kaikki tämä luo elämänlaatua, joka on vahvuutemme.

Pietarsaaren seudulla vallitsee aito ilmapiiri, jolle saatamme olla hieman sokea, mutta jolle vaikuttajamme niin voimakkaasti kehottavat meitä olemaan ylpeitä ja esittelemään.

Maailman paras paikka – mitä muuta voisit toivoa?

Luodaan se tarina yhdessä tulevina vuosina!