Pietarsaaren kaupungin vastuullisuustarina

Pietarsaaren kaupunki nostaa esiin vastuullisuuskertomuksessaan, kuinka se on investoinut kaupungin alueen katuvalaistuksen uusimiseen energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin.

Pietarsaaressa teknisen palvelukeskuksen kunnallistekninen osasto on muutaman vuoden aikana investoinut n. 250 000 € vanhan katuvalaistuksen vaihtamiseen huomattavasti enemmän energiaa säästävään ja ilmastoystävällisempään LED-valaistukseen. Kaupunki korjaa paikkoja, jotka tarvitsevat uuden valaistuksen liikenneturvallisuutta silmällä pitäen. Pyrkimyksenä on myös vaihtaa valaistus kokonaisille asuinalueille; viime vuonna koko Otsolahti sai uuden LED-valaistuksen, tänä vuonna vuorossa on Kilisaari. Myös kaupungin valaistut kuntopolut saavat uuden LED-valaistuksen tänä vuonna. 

Pietarsaaren kaupunki vaihtoi hiljattain vanhan virka-auton ympäristöystävälliseen sähköautoon, mikä on toinen näkyvä esimerkki kaupungin vastuullisuustyöstä. Toinen virka-auto vaihdetaan tänä vuonna joko sähköautoon tai ladattavaan hybridiin.


Pietarsaaren seudun ilmastostrategia ja kiertotalouden tiekartta

Haluatko tutustua Pietarsaaren seudun kuntien muihin ilmastotekoihin? Lue tuolloin Pietarsaaren seudun yhteinen ilmastotrategia, mistä löydät lisää tietoa seudun yhteisistä ilmastotavoitteista.

Yritykset ovat myös tärkeä resurssi yhteisessä ilmastotalkoissa – Katso, mitä sinä voit yrityksen edustajana/yrittäjänä tehdä ympäristön hyväksi ja tutustu ”Pohjanmaa matkalla muutokseen” kestävän kehityksen ja kiertotalouden tiekarttaan.

#vastuullinenpietarsaarenseutu #pietarsaarenkaupunki #ilmastoteot