Pedersören kunnanjohtaja osallistuu ilmastotalkoisiin

Stefan Svenforsille, Pedersören kunnanjohtajalle, pandemiavuodet ovat tuoneet myös hyviä asioita. Koko perhe on nimittäin panostanut pyöräilyyn.

-Panostimme uusiin pyöriin ja tämän ansiosta perhe on päässyt vauhtiin. Työssäni istun paljon paikallaan ja tämän takia pyöräily on juuri hyvä lisä. Se on myös mukava ja ympäristöystävällinen tapa liikkua!

Stefan Svenforsille, Pedersören kunnanjohtajalle

-Pyöräilen usein lyhyempiä matkoja, mutta myös maastossa, mm. Lapin haastavassa maastossa. Olen huomannut, että nyt kun on hyvät varusteet, on helpompi lähteä pyöräilemään. 

Svenforsilla tietää paljon hyviä retkeilypaikkoja kunnassa ja on mm. olemassa monta vaellusreittiä, joissa luonto on aivan upea. Jos osaa käyttää luovuutta voi löytää monta jännittävää pyöräilyreittiä.

-Pyöräilyreittien ei tarvitse olla vaikeita ja tykkään kun suurin osa reiteistä soveltuu myös lapsille. Varsinaisesti näin keväisin on ihanaa, kun metsä ja maaseutu tuoksuu. 

-Ei tarvitse olla niin vakavissaan, vaan kyse on siitä, että menee ulos ja liikkuu, ja silloin pyörä on tosi hyvä kulkuneuvo.

Pedersören kunta on panostanut ilmastotyöhön ja he näkevät ilmastostrategian hyvänä työkaluna. 

-Pedersören kunnalla on melko pitkä historia uusiutuvan energian parissa. Yli 95% kunnan kiinteistöstä lämmitetään kaukolämmöllä hakkeen avulla ja suunnitteilla tällä hetkellä on myös biokaasuprojekti. 

Stefanin pyöräilyhaaste kunnanjohtajille: 

Nyt meidän pitäisi yhdessä miettiä miten saataisiin olemassa olevat pyöräilyreitit yhteen – me voisimme luoda yksi Suomen pisimpiä yhtenäisiä pyöräteitä, joka menisi Kokkolan, Kruunupyyn, Pedersören, Pietarsaaren kautta ja takaisin Kokkolaan. Yhteensä 80km – sopiva aamupäivälenkki, vai mitä!