Palkkatuki auttoi yksinyrittäjä Paulina Åkerlundia uskaltamaan palkata työntekijän

Kruunupyyn keskustassa sijaitsevaa I´M Nordic Eco Cosmetics -yritystä pyörittävä Paulina Åkerlund oli jo jonkin aikaa miettinyt palkkaamista yritykseensä. Kynnys tuntui kuitenkin tarpeettoman korkealta. Kun Concordian yritysneuvoja Sanna Kankaanpää kertoi hänelle mahdollisuudesta palkkatukeen, hän yllättyi iloisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hän saa työ- ja elinkeinotoimiston kautta 50 prosenttia palkkakustannuksista palkatessaan pitkään työttömänä olleen työnhakijan.

– Minulla oli jo mielessä Anna (Hagnäs-Pantovic), joten kun sain tämän uutisen, se oli suuri helpotus. Olin odottanut, että henkilön palkkaaminen yritykseen olisi aluksi melko kallista, mutta tämän tuen ansiosta askel ei ollut niin suuri. Prosessi oli myös nopea, kun hakemus oli saatu sisään, Paulina Åkerlund sanoo.

Kuvateksti: Paulina Åkerlund on panostanut yrityksessään paljon vastuulliseen kehitykseen, ja eräs tuoksuöljy sai hiljattain finaalipaikan ruotsalaisilla messuilla.

Anna Hagnäs-Pantovic on myös tyytyväinen siihen, että tuen ansiosta hän voi palata työmarkkinoille sopivassa tahdissa. Hagnäs-Antovic on koulutukseltaan liikunnanohjaaja, hieroja ja kosmetologi, ja hän on aiemmin työskennellyt kylpylähotellissa Norjassa. Nyt hän tarjoaa kasvo- ja vartalohoitoja kahdesti viikossa I´M Nordic Eco Cosmetics -yrityksessä. Hoidoissa käytetään yksinomaan luonnonkosmetiikkaa, jota Paulina Åkerlund valmistaa salongin takana olevissa tuotantotiloissa. Nyt puhutaan vastuullisuudesta, jonka on tunnustanut myös Kruunupyyn kunta, joka viime vuoden lopussa myönsi yritykselle kunnan ensimmäisen kestävän kehityksen palkinnon.

– Oli mukava yllätys, että kauneudenhoitoala tunnustettiin tällä tavalla, Paulina Åkerlund iloitsee.

Kosmetologin ja kampaajan koulutuksen saanut Paulina Åkerlund otti kaksi vuotta sitten M HandMade -yrityksen haltuunsa. Yksi hänen tuotteistaan, granaattiomenan tuoksuinen tuoksuöljy, on jo päässyt Malmössä järjestettyjen pohjoismaisten luomumessujen Best New Body Care -tuotekilpailun finaaliin. Paulina haluaa kehittää yritystään edelleen, ja siksi hän on erityisen kiitollinen siitä, että Anna on mukana. Nyt he voivat keskustella yhdessä markkinointi- ja kehitysideoista.

Kuvateksti: Anna Hagnäs-Pantovic tarjoaa asiakkaille hemmotteluhoitoja pari kertaa viikossa yhdistetyssä myymälässä/salongissa.

TE-palvelujen myöntämä palkkatuki on tärkeä tuki pienyrittäjälle, se alentaa huomattavasti yrittäjän riskiä palkata itselleen työntekijä.

– Rohkeasti vain yhteyttä TE-toimistoon tässä asiassa, ja autan mielelläni yrittäjää näissä hakemuksissa. Tärkeää on muistaa että hakemus on jätettävä sisään ja siitä on oltava päätös, ennenkuin työsopimusta allekirjoitetaan, Sanna Kankaanpää neuvoo.

Sanna Kankaanpää

Yritysneuvoja

Yritysten perustaminen, liiketoimintasuunnitelmat, start-up yritykset

+358 500 160 908